Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει τις επιλογές του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUCO) για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τους τέσσερις ηγετικούς ρόλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά την 5ετια 2019-2024.

“Η μακρά διάρκεια διαβούλευσης ανάμεσα στους Αρχηγούς των Χωρών Μελών της Ένωσης, είναι ενδεικτική των πολιτικών, γεωγραφικών και έμφυλων ισορροπιών που πρέπει να συντρέχουν προκειμένου το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα να λειτουργεί αποτελεσματικά”, τονίζει η ΟΕΒ.

Προσθέτει επίσης ότι “Τα πρώτα μηνύματα της ΕΕ από τις ψεσινές επιλογές είναι τα εξής:

Η ΕΕ μπορεί μέσα από τον διάλογο να βρίσκει κοινά αποδεκτές ρυθμίσεις που λίγο ή πολύ ικανοποιούν 28 διαφορετικές χώρες.

Η ανάληψη της Προεδρίας της Επιτροπής από την κυρία Ursula von der Layen, ένθερμη υποστηρικτή της εμβάθυνσης της ΕΕ, κατ’ αρχήν σηματοδοτεί πρωτοβουλίες προς μια ισχυρότερη Ένωση.

Η ανάθεση της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην κυρία Christine Lagarde, εμπεδώνει της πολιτικές δημοσιονομικής πειθαρχίας και προδιαγράφει επιτάχυνση της πορείας εξυγίανσης του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος και επίσπευση της τραπεζικής ένωσης, με ότι αυτό συνεπάγεται για χώρες με ψηλές μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις.

Η ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στα θεσμικά όργανα και τα ανώτατα αξιώματα της Ένωσης, περνά από τις διακηρύξεις στην πράξη.

Η εκλογή σήμερα Προέδρου της Ευρωβουλής ολοκληρώνει την συγκρότηση της Ευρωπαϊκής ηγεσίας η οποία καλείται όχι μόνο να διαχειριστεί τους κινδύνους αλλά και να οδηγήσει την ΕΕ σε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης εξασφαλίζοντας συνθήκες ευημερίας για όλους της πολίτες της.

Η ΟΕΒ μέσα από την συμμετοχή της της ισχυρότερες Οργανώσεις των Ευρωπαίων εργοδοτών και σε διάφορα θεσμικά όργανα της ΕΕ, συμβάλλει δυναμικά στην Ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου.”