Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) χαιρετίζει με βαθιά ανακούφιση την επανεγγραφή του εμπορικού σήματος του χαλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο και την διασφάλιση του μέχρι το 2028. Η επανεγγραφή δημοσιεύθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2020 στην ιστοσελίδα του Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας του ΗΒ.

Το χαλούμι όπως είναι γνωστό, αποτελεί το πρώτο εξαγωγικό προϊόν της Κύπρου στο ΗΒ και είναι το κατεξοχήν παραδοσιακό γαλακτοκομικό προϊόν της χώρας μας. Η επανεγγραφή του αποτελεί σημαντική εξέλιξη καθότι θα επιτρέψει την συνέχιση της ανοδικής του πορείας στην Βρετανική αγορά, ιδιαίτερα μετά το Brexit.

Η ΟΕΒ συγχαίρει θερμά τον αρμόδιο Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας για τις ενέργειες στις οποίες προέβη για αποκατάσταση της προστασίας του χαλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ταυτόχρονα, η ΟΕΒ καλεί σε εντατικοποίηση των συλλογικών προσπαθειών για την οριστική κατοχύρωση του εθνικού αυτού προϊόντος και στην Ευρωπαϊκή του διάσταση. Έχει αποδειχθεί ότι οι κοινές προσπάθειες των παραγωγικών Φορέων με τις αρμόδιες Αρχές μπορούν να φέρουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα προς όφελος της Κύπρου.