Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) συμμετέχει και φέτος στην Ετήσια Συνδιάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) που πραγματοποιείται στη Γενεύη της Ελβετίας μεταξύ 10 και 21 Ιουνίου και η οποία συμπίπτει με τα εκατοντάχρονα της Οργάνωσης.

Κατά τη φετινή Συνδιάσκεψη θα διεξαχθούν συζητήσεις επί της έκθεσης του Γενικού Διευθυντή της Οργάνωσης με θέμα “Εργασία για ένα καλύτερο μέλλον” (Work for a brighter future), ενώ στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται και άλλα θέματα ιδιαίτερης σημασίας όπως η καταπολέμηση της βίας και παρενόχλησης στην εργασία (Violence and Harassment in the world of work).

Ο Επικεφαλής της εργοδοτικής αντιπροσωπείας κ. Μιχάλης Αντωνίου, Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, σε ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας της Συνόδου εξήρε τον ρόλο του ILO και την πρόοδο που επιτεύχθηκε σε αρκετά κοινωνικά ζητήματα κατά τα τελευταία 100 χρόνια ως αποτέλεσμα του παγκόσμιου εμπορίου, της καινοτομίας και των κοινών πρωτοβουλιών μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Επιπλέον, ο κ. Αντωνίου τοποθετήθηκε επί της έκθεσης του Γενικού Διευθυντή του ILO με ειδική αναφορά στις εισηγήσεις για την εγκαθίδρυση συστημάτων δια βίου μάθησης για τους εργαζόμενους και την ανάληψη πρωτοβουλιών για τον τερματισμό των διακρίσεων, της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία.

Στη διάρκεια της Συνόδου και στο περιθώριο των κύριων εργασιών της, η κυπριακή εργοδοτική αντιπροσωπεία έχει επαφές και συνεργασία με ανώτερα στελέχη του ILO αλλά και με εθνικές αντιπροσωπείες διαφόρων κρατών-μελών της Οργάνωσης με τις οποίες η ΟΕΒ συνδέεται επί δεκαετίες με στενές σχέσεις συνεργασίας.

Η ΟΕΒ εκπροσωπεί στο ILO τους Κύπριους Εργοδότες ανελλιπώς από το 1960, οπότε και η Κύπρος έγινε μέλος της Διεθνούς αυτής Οργάνωσης.