Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε ανακοίνωση της εκφράζει την ικανοποίηση της για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να προωθήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας και των επιχειρήσεων.

“Η άμεση ψήφιση του νέου Νομοσχεδίου που αφορά της Κρατικές Εγγυήσεις ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να εξασφαλίσουν επιτέλους την αναγκαία και πολύτιμη χρηματοδότηση της, θα δώσει ουσιαστική ώθηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Η παροχή ρευστότητας είναι μέτρο εξαιρετικά καθοριστικό και απολύτως αναγκαίο για την επιβίωση και ανάκαμψη των επιχειρήσεων μέσα στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες.

Περαιτέρω, η ΟΕΒ θεωρεί πολύ σημαντική την ψήφιση των δύο νομοσχέδιων που αφορούν σε κίνητρα για μείωση των ενοικίων και δίδουν ανάσα στους ενοικιαστές να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις οικονομικές τους δυσκολίες. Η ΟΕΒ από την αρχή υποστήριζε αυτά τα μέτρα.

Η ΟΕB απευθύνει έκκληση στα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, όπως επειγόντως προωθήσουν τη ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων χωρίς άλλη καθυστέρηση το οποίο θα φέρει τον επιχειρηματικό κόσμο και την οικονομία του τόπου πιο κοντά στην έξοδο από την κρίση”, αναφέρει.