Σε σχέση με την πτώχευση της «Thomas Cook», η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) χαιρετίζει την άμεση κινητοποίηση του Υφυπουργού Τουρισμού, ο οποίος ήδη συναντήθηκε με τους Συνδέσμους Ξενοδόχων και άλλους φορείς του τουρισμού για εκτίμηση των συνεπειών στην Κυπριακή οικονομία και κυρίως για εξεύρεση γρήγορων λύσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πτώχευση της «Thomas Cook» αναμένεται να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό μας λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών που μετέφερε στη χώρα, των συσσωρευθέντων οικονομικών οφειλών προς τα ξενοδοχεία μας αλλά και των κρατήσεων που έχουν ήδη γίνει στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, αφού όπως είναι γνωστό η Thomas Cook λειτουργούσε τόσο ως τουριστικός πράκτορας όσο και ως αεροπορική εταιρεία.

Αποτελεί προτεραιότητα η λήψη διορθωτικών μέτρων για εξυπηρέτηση των ξένων τουριστών που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα καθώς και ενέργειες για κάλυψη του κενού για τις κρατήσεις του 2020.

Η ΟΕΒ πιστεύει ότι μέσα από την πτώχευση της “Thomas Cook” ενισχύεται η ανάγκη για στόχευση σε νέες αγορές ούτως ώστε να θωρακιστεί ο τουρισμός μας από εξωγενείς απειλές και κινδύνους.