Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χάρη Γεωργιάδη και στον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων, κ. Αντρέα Βύρα, επιστολές, με τις οποίες υποβάλλει συγκεκριμένες εισηγήσεις για ανακούφιση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πτώχευση της Thomas Cook.

Ταυτόχρονα, η ΟΕΒ υπογραμμίζει τους κινδύνους που δημιουργούνται σε σχέση με τις δανειακές υποχρεώσεις επιχειρηματικών οντοτήτων που επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από τις εν λόγω αρνητικές εξελίξεις και υποδεικνύει την ανάγκη για ταχεία λήψη των ενδεδειγμένων αποφάσεων και υλοποίηση των κατάλληλων ρυθμίσεων προς αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων.

Τέλος, η ΟΕΒ απευθύνει έκκληση προς όλους τους επιχειρηματίες της ξενοδοχειακής και της ευρύτερης τουριστικής βιομηχανίας, που έχουν πληγεί, να επιδείξουν ψυχραιμία και νηφαλιότητα, αποφεύγοντας βεβιασμένες ενέργειες που μπορεί να επηρεάζουν μέρος του προσωπικού που απασχολούν και να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συντονισμό με τους Συνδέσμους τους, ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ και με το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ.

Το πλήγμα είναι βαρύ για το σύνολο της οικονομίας, αλλά οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και ιδιαίτερα αυτές της τουριστικής μας βιομηχανίας, έχουν αποδείξει ότι συνεργαζόμενες μπορούν να διαχειριστούν με επάρκεια οποιοδήποτε πλήγμα.