Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του εργοδοτικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου για τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων και τις απειλές τους για απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις.

Όπως τονίζει, “η δημόσια παιδεία του τόπου μας είναι πρόδηλο ότι πάσχει σοβαρά. Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ο εκσυγχρονισμός του δημόσιου σχολείου σε όλες τις βαθμίδες και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της παιδείας, είναι κοινωνική και οικονομική αναγκαιότητα, εθνική απαίτηση και στόχος αδιαπραγμάτευτος.

Οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνταχθούν με τις απαιτήσεις του κοινωνικού σώματος ή αν θα σταθούν απέναντι του ως αντίπαλοι. Η ΟΕΒ θέλει τους εκπαιδευτικούς μας δίπλα μας, μαζί μας, πρωτοστάτες της ανανέωσης και της προόδου, μαχητικούς διεκδικητές του «αύριο» που ταιριάζει στην πατρίδα μας.

Οι ηγεσίες των υπό αναφορά Οργανώσεων, πρέπει να κατανοήσουν ότι η προσκόλληση σε κεκτημένα και προνόμια παρωχημένων εποχών, προσβάλλει την κοινωνία που ακόμα ζει με χαίνουσες τις πληγές της κρίσης. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι δυναμικές τους αντιδράσεις πλήττουν τα παιδιά μας και το μέλλον τους και όχι τον εργοδότη τους.

Η ΟΕΒ καλεί τις Οργανώσεις των εκπαιδευτικών μας, να χαμηλώσουν τους τόνους, να άρουν τις εξαγγελίες για δυναμική σύγκρουση και να προσέλθουν στον διάλογο που καλεί ο αρμόδιος Υπουργός, για εξεύρεση κοινά αποδεκτών ρυθμίσεων που θα υπηρετούν την ύψιστη ανάγκη για μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό της παιδείας μας.”