Με αφορμή τις δηλώσεις των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ για παραχώρηση αυξήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θεωρεί επιτακτική ανάγκη να χαμηλώσουν οι τόνοι και να δοθεί η ευκαιρία στην οικονομία να σταθεροποιηθεί.

Όπως τονίζει, “η συνεργασία των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, η επίδειξη αλληλεγγύης και η λήψη μέτρων, έστω και την υστάτη, απέτρεψε την άτακτη χρεωκοπία.

Ωστόσο, η οικονομία παραμένει ευάλωτη σε εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις, ενώ η πιστοληπτική ικανότητα του κράτους παραμένει στην κατηγορία «σκουπίδια».

Συνεπώς, οι όποιες δυνατότητες του κράτους θα πρέπει να διοχετευτούν σε ομάδες πολιτών που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες αλλά και σε έργα ανάπτυξης που θα έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στα δημοσιονομικά δεδομένα και που θα συμβάλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η ΟΕΒ υπενθυμίζει ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχουν ήδη λάβει προσαυξήσεις κατά το 2017 και θα λάβουν προσαυξήσεις και ΑΤΑ το 2018 οι οποίες συμποσούνται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Είναι οι θυσίες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν οδηγήσει στην σταθεροποίηση και την σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας.

Η εμπειρία της χρεωκοπίας πρέπει τουλάχιστον να μας διδάξει ότι κάνοντας τα ίδια τραγικά λάθη, θα έχουμε ξανά τα ίδια τραγικά αποτελέσματα.”