Στις πολύ δύσκολες μέρες που περνούμε, όση και εάν είναι η κόπωση που όλοι αισθανόμαστε, οποιεσδήποτε μαζικές συγκεντρώσεις αυξάνουν τον κίνδυνο για ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, σε μια περίοδο που ήδη καταγράφεται αυξημένη επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ΟΕΒ και ΚΕΒΕ.

Υπογραμμίζουν ότι είναι αδιανόητο οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και μεγάλο μέρος του πληθυσμού να τηρούν με αυστηρότητα τα περιοριστικά μέτρα, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για έλεγχο της πανδημίας και κάποιοι να τα αγνοούν και να δημιουργούν κινδύνους να καταστραφούν όσα επιτυγχάνουμε, με το πρόσχημα της διασκέδασης, της διαφωνίας ή της διαμαρτυρίας.

Ως εκ των πιο πάνω, ΟΕΒ και ΚΕΒΕ απευθύνουν έκκληση στους οργανωτές οποιωνδήποτε προγραμματισμένων μαζικών εκδηλώσεων, να τις αναστείλουν αφού σε συνθήκες συνωστισμού οι κίνδυνοι διασποράς είναι αυξημένοι.

Ακόμα ΟΕΒ και ΚΕΒΕ καλούν το Υπουργείο Υγείας να διευρύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα με περισσότερους εμβολιασμούς, ώστε να αποτραπεί η διάδοση του ιού.

Τέλος, ΟΕΒ και ΚΕΒΕ καλούν όλους να τηρούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, διότι ούτε το σύστημα υγείας, αλλά ούτε η οικονομία έχουν πολλές αντοχές. Είναι απαραίτητο να κερδίσουμε το στοίχημα για επιστροφή στην κανονικότητα.