Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι πιστεύει πως τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν την επαναλειτουργία από την 1η Φεβρουαρίου 2021 βασικών οικονομικών δραστηριοτήτων και γρήγορο ξεκλείδωμα του συνόλου της Οικονομίας.

Σε συνεργασία με τους επηρεαζόμενους Επιχειρηματικούς Συνδέσμους η ΟΕΒ διαμόρφωσε και υπέβαλε στο Υπουργείο Υγείας, επικαιροποιημένα πρωτόκολλα με αυστηρότερες πρόνοιες και με ρυθμίσεις για αποτελεσματική επίβλεψη της εφαρμογής τους.

Η ΟΕΒ διευκρινίζει ότι η επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου που διαφαίνεται ότι θα επιτραπεί από την ερχόμενη Δευτέρα, μπορεί και πρέπει να γίνει ταυτόχρονα για το σύνολο του τομέα χωρίς αποκλεισμούς των Μεγάλων Καταστημάτων, Πολυκαταστημάτων ή των  Εμπορικών Κέντρων.

Είναι πάγια η θέση της ΟΕΒ ότι η εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας μπορεί να συνυπάρχει με την διεξαγωγή οικονομικής δραστηριότητας.  Ήρθε η ώρα να προσαρμόσουμε τις συνήθειες και τις πρακτικές μας σε αυτή της πραγματικότητας και να επιστρέψουμε με σύνεση στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα.