Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “θεωρεί απαράδεκτο και προκλητικό το αίτημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ προς την Κυβέρνηση να αποκατασταθούν οι αποκοπές των εργαζομένων και συνταξιούχων του Δημοσίου από αυτό τον μήνα.

Το αίτημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων στερείται οποιασδήποτε λογικής, στρεβλώνει κάθε βασική αρχή Δικαίου και επισφραγίζει την έλλειψη ουσιώδους κοινωνικής αλληλεγγύης.

Είναι αδιανόητο, σε μια δημοκρατική κοινωνία, το κόστος μια πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης να επωμιστούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα μόνο.

Η ΟΕΒ προειδοποιεί ότι η επιστροφή των αποκοπών θα έχει οδυνηρές συνέπειες για την οικονομία και θα ευτελίσει τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν καταβάλει οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου για έξοδο από την βαθιά ύφεση, σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και αποκατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας του Κράτους.

Η οικονομία του τόπου παραμένει εύθραυστη από εξωγενείς κυρίως παράγοντες και προτεραιότητα της Πολιτείας θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης και η μείωση της ανεργίας.
Ως εκ τούτου, η ΟΕΒ καλεί την Κυβέρνηση να υποβάλει άμεσα έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Παράλληλα, η ΟΕΒ καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, που συμμερίζονται την απογοήτευση και ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου, να προβούν στις επιβαλλόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Τέλος, η ΟΕΒ μελετά τρόπους αποτελεσματικής αντίδρασης του ιδιωτικού τομέα στην πρωτοφανή αυτή πρόκληση και σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.”