Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) αναφέρει ότι “οι Δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν αντισυνταγματικές τις αποκοπές μισθών και συντάξεων σε υπαλλήλους και συνταξιούχους του Δημοσίου, επισφραγίζουν την πλήρη και απόλυτη διάκριση ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Με νομολογημένο πλέον το απαράβατο της προστασίας μισθών και συντάξεων του Δημοσίου, ακόμα και όταν ο Εργοδότης-Δημόσιο έχει χρεοκοπήσει, αυτό σημαίνει ότι κάθε κρίση, κάθε κίνδυνο, κάθε απειλή για την πατρίδα, θα τη σηκώνει ο ιδιωτικός τομέας.

Οι άνθρωποι που δεν έχασαν ούτε μια νύχτα τον ύπνο τους από το εφιάλτη της ανεργίας, τα χρόνια που οι επιχειρήσεις έκλειναν κατά εκατοντάδες και οι ιδιώτες εργαζόμενοι απολύονταν κατά χιλιάδες, τώρα τα παίρνουν όλα πίσω. Όλα. Και την τελευταία δεκάρα.

Κατά τα άλλα, η ΠΑΣΥΔΥ από το 2012 έχει χαλάσει τον κόσμο από τους οδυρμούς ότι το κόστος της κρίσης το πλήρωσαν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Την ώρα που διεκδικούσε δάφνες ηρώων, εγκαλούσε τον εργοδότη της αξιώνοντας πλήρη επαναφορά μισθών και συντάξεων.

Η ΟΕΒ καλεί την Πολιτεία, Κυβέρνηση, Κοινοβούλιο και Πολιτικά Κόμματα να αξιολογήσουν την κατάσταση και αν συμμερίζονται την απογοήτευση του επιχειρηματικού κόσμου, να προβούν σε κατάλληλες διορθωτικές ρυθμίσεις.

Η ΟΕΒ θα αξιολογήσει επίσης την κατάσταση και θα λάβει τις ενδεικνυόμενες αποφάσεις.”