Την εξειδικευμένη έκθεση εξοικονόμησης ενέργειας «SAVENERGY 2014» διοργανώνουν για 10η συνεχή χρονιά, 19-21 Σεπτεμβρίου, οι ΟΕΒ, ΑΗΚ και η Υπηρεσία Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Παράλληλα με την «SAVENERGY 2014», η ΟΕΒ και το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος διοργανώνουν για 7η συνεχή χρονιά την 7η έκθεση τεχνολογιών νερού και περιβάλλοντος «ENVIROTEC 2014».

Στη «SAVENERGY 2014», 85 εκθέτες σε ένα χώρο 6,500 τ.μ. θα παρουσιάσουν προϊόντα και υπηρεσίες που κάθε επισκέπτης θα μπορεί να αξιοποιήσει για να μειώσει το ενεργειακό κόστος της επιχείρησης ή/και του σπιτιού του. Ανάμεσα στα προϊόντα που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνονται συστήματα θέρμανσης και ψύξης με τη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), φωτοβολταϊκά συστήματα, αιολικά συστήματα, ηλιακοί θερμοσίφωνες, θερμομονωτικά υλικά, πληροφοριακά συστήματα ελέγχου της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος, συστήματα αξιοποίησης της βιομάζας, ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, παροχείς υπηρεσιών για εξοικονόμηση ενέργειας σε βιομηχανίες/ξενοδοχεία/σπίτια και άλλα προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας.

Από την άλλη στην «ENVIROTEC 2014» 20 επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που ο κάθε επισκέπτης θα μπορέσει να αξιοποιήσει για να εξοικονομήσει νερό και να προστατεύσει το περιβάλλον, προϊόντα όπως συστήματα διαχείρισης και επεξεργασίας νερού, διαχείρισης και επεξεργασίας υγρών και στερεών αποβλήτων, βιολογικό καθαρισμό – χημικά νερού, αφαλάτωση – φίλτρανση – αποσιδήρωση – αποσκλήρυνση, φίλτρα νερού, επιχειρήσεις/συστήματα/εξοπλισμός ανακύκλωσης, υπηρεσίες ασφάλειας και υγείας, τεχνολογίες περιβάλλοντος, αντλίες – αντλητικά συστήματα και διάφορες άλλες τεχνολογίες και υπηρεσίες νερού και περιβάλλοντος.

Και οι δύο εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων 19-21 Σεπτεμβρίου. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Βρείτε πιο κάτω τις ομιλίες, όπως αναγνώστηκαν στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου

Μιχάλης Πήλικος, Γενικός Διευθυντής ΟΕΒ

Στέλιος Στυλιανού, Γενικός Διευθυντής ΑΗΚ

Ανδρέας Λιζίδης, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενέργειας

Ολυμπία Στυλιανού, Γενική Διευθύντρια Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος