Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με Δημάρχους, εκπροσώπους Δημοτικών Αρχών, Συνδέσμους και επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης ενόψει της αυριανής επαναλειτουργίας υποστατικών του κλάδου.

Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε μέσα σε πνεύμα συναντίληψης για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης λόγω της παρατεταμένης αναστολής εργασιών καθώς και οι Δήμοι ένεκα των οικονομικών επιπτώσεων που καλούνται να διαχειριστούν από την απώλεια εσόδων.

Η Ένωση Δήμων και οι επιμέρους Δήμοι διατύπωσαν την πρόθεση στήριξης τους προς τις επιχειρήσεις που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία μέσω ενός στοχευμένου πακέτου μέτρων το οποίο αφού οριστικοποιηθεί, θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα από την Ένωση Δήμων. Τα μέτρα των Δήμων αναμένεται να προσφέρουν σημαντική ανακούφιση στις επιχειρήσεις για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις πρωτόγνωρες οικονομικές δυσκολίες και στην σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν.

Η ΟΕΒ καλεί τις επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης όπως, λόγω της αναμενομένης αύξησης στην επισκεψιμότητα που θα παρατηρηθεί τις επόμενες μέρες, τηρήσουν αυστηρά τα πρωτοκόλλα και εφαρμόσουν σχολαστικά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την υγιεινή και προστασία των πελατών και των εργαζομένων.

Επίσης, η ΟΕΒ καλεί τους επαγγελματίες της εστίασης να απευθυνθούν άμεσα στους οικείους Δήμους για εξασφάλιση της απαραίτητης άδειας για παραχώρηση πρόσθετων εξωτερικών χώρων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, όπου αυτό είναι εφικτό. Οι Δήμοι δήλωσαν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για υποβοήθηση του κλάδου εστίασης και αναμένουν σεβασμό των κανονισμών και των ορθών διαδικασιών από όλους.

Η ΟΕΒ εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τους Δήμους για την κατανόηση που επιδεικνύουν στα προβλήματα των επιχειρήσεων εστίασης και θεωρεί ότι η επίλυση τους θα αποδειχθεί επωφελής για όλες τις πλευρές.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι: Ένωση Δήμων, Δήμος Λευκωσίας, Δήμος Λεμεσού, Δήμος Στροβόλου, Δήμος Πάφου, Δήμος Έγκωμης, Δήμος Αγλαντζιάς, Δήμος Αγίας Νάπας, Δήμος Λατσιών, Δήμος Πόλεως Χρυσοχους, Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και ο Σύνδεσμος Επωνύμων Αλυσίδων Εστίασης.