Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Συμβούλων Επιχειρήσεων παρακολουθεί με ανησυχία τα γεγονότα και την πίεση που βρίσκεται η Κύπρος μετά την απόφαση και μέτρων που απαιτήθηκαν από το Eurogroup για κάλυψη μέσω της σχετικής ταμειακής σύμβασης των αναγκών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ανησυχία επεκτείνεται, όχι μόνο ως προς τους όρους και τα μέτρα που μεταξύ άλλων διαλύουν εν μία νυχτί την επιτυχή εγκαθίδρυση μας ως επιχειρησιακό κέντρο και δυσχεραίνουν και επιβαρύνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις μας, αλλά και το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα μέτρα μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε δεύτερο ή και τρίτο Μνημόνιο/ Ταμειακή Σύμβαση.

Συγχαίρει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την καταψήφιση του προτεινόμενου Νομοσχεδίου για κούρεμα καταθέσεων και εισηγείται την άμεση αξιολόγηση εναλλακτικών σεναρίων.

Ο Σύνδεσμος, τα μέλη του και εξειδικευμένα στελέχη των Συμβουλευτικών οίκων του τίθενται στη διάθεση της κυβέρνησης και της Βουλής για οποιαδήποτε βοήθεια ή συνεισφορά.