Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ποιότητας (μέλος ΟΕΒ και EOQ) βράβευσε σε ειδική τελετή, το νικητή του διαγωνισμού “Cyprus Quality Leader of the Year 2012”. Νικητής του διαγωνισμού είναι ο κ. Λούης Αποστολίδης, Διευθυντής του Τμήματος Ποιότητας της Βιομηχανίας Linde Hadjikyriakos Gas Ltd.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ποιότητας διοργάνωσε φέτος για πρώτη φορά στην Κύπρο το διαγωνισμό «Cyprus Quality Leader of the Year». Το βραβείο του «Cyprus Quality Leader of the Year» απονέμεται σε ανώτερο ή ανώτατο στέλεχος επιχείρησης ή οργανισμού του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα (όχι κατ’ ανάγκη Quality manager) που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και ο οποίος προωθεί, κατά τεκμήριο, την ποιότητα στην επιχείρηση ή τον οργανισμό του. Ο «Quality Leader of the Year» είναι θεσμός που καθιερώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας (EOQ). Βάσει της διαδικασίας αυτής ανακηρύσσεται κάθε χρόνο ο European Quality Leader of the Year από τους Εθνικούς Αντιπροσώπους – Μέλη του EOQ.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του κ. Λούη Αποστολίδη ήταν ο μετασχηματισμός της επιχείρησης στην οποία εργάζεται από βιομηχανική σε φαρμακευτική εταιρία. Αυτό έγινε ως αποτέλεσμα της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε. και της ανάγκης εναρμόνισης με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Το κυριότερο προϊόν της επιχείρησης είναι το Οξυγόνο το οποίο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο θεωρείται ιατρικό προϊόν. Ο νικητής μας ανέλαβε να ηγηθεί της προσπάθειας αυτής η οποία στέφθηκε από επιτυχία.

Στην πορεία αυτή η βιομηχανία εκτός από την πιστοποίηση κατά ISO 9001 απέκτησε μια σειρά πιστοποιήσεων όπως Good Manufacturing Practice (GMP), Good Distribution Practice (GDP), ISO 22000, FSSC 22000 / PAS220, το οποίο καλύπτει εγκαταστάσεις και εξοπλισμό για Food & Safety Management system, OHSAS 18001, και ISO 13485 Σύστημα εγκατάστασης ιατρικών μηχανημάτων / εξοπλισμού. Επίσης, ο κ. Αποστολίδης πρόσφατα κατάφερε να εγγράψει την επιχείρηση στους καταλόγους των εγκεκριμένων προμηθευτών των Βρετανικών Βάσεων για το Aviation Oxygen καθώς πέρασε επιτυχώς όλους τους ελέγχους σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και της ευρωπαϊκής φαρμακοποιίας. Από το 2007 ο ίδιος είναι εγγεγραμμένος ως  Qualified Person στο Υπουργείο Υγείας κάτι το οποίο του επιτρέπει να αποδεσμεύει ιατρικό προϊόν για λογαριασμό της επιχείρησης.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ποιότητας εκφράζει και δημόσια τα συγχαρητήρια του στον κ. Αποστολίδη και του εύχεται καλή επιτυχία στην προσπάθεια για τον τίτλο του «European Quality Leader of the Year». Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στα υπόλοιπα στελέχη επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό με αξιόλογες αιτήσεις.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ποιότητας δηλώνει τη δέσμευση του για συνέχιση των προσπαθειών για συνέχιση και αναβάθμιση των δράσεων για προώθηση της Ποιότητας.