Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Βιομηχάνων Επίπλου και Ξυλουργικών (ΠΑΣΥΒΕΞ) συνήλθε σε συνεδρία για να εξετάσει τη διαμορφούμενη κατάσταση μετά τη συμφωνία με το Eurogroup.  Εκτιμάται ότι οι επιπτώσεις στον από τετραετίας χειμαζόμενο κλάδο επίπλου και ξυλουργικών κατασκευών, θα είναι εξουθενωτικές. Πολλές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε μαρασμό γεγονός που θα επηρεάσει άμεσα και το προσωπικό και όλους τους συνεργάτες του κλάδου, μειώνοντας ακόμη περισσότερο την αγοραστική δύναμη των συμπατριωτών μας.

Ως συνεισφορά στην αντιμετώπιση των φοβερών δυσκολιών της κρίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλα τα μέλη του ΠΑΣΥΒΕΞ όπως και τους μη οργανωμένους εργοδότες, να απασχολούν – όπου είναι δυνατό – Κύπριους συμπατριώτες μας. “Θεωρούμε την κίνηση αυτή ως ελάχιστη συνεισφορά στη σωτηρία της πατρίδας μας. Ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Καλούμε τους καταναλωτές να αγοράζουν κυπριακά προϊόντα, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τόσο την κυπριακή βιομηχανία όσο και τη γεωργο-κτηνοτροφική παραγωγή. Απευθύνουμε έκκληση και στους άλλους εργοδοτικούς συνδέσμους να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.  Επίσης, ζητούμε την άμεση μείωση των δανειστικών επιτοκίων, που θα οδηγήσει σε ανακούφιση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών”.