Ο Σ.Τ.Ε.Κ. (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου) και τα ξενοδοχεία-μέλη του, διαχρονικά επιδιώκουν να έχουν μια εποικοδομητική σχέση με τις συντεχνίες και τους εκπροσώπους τους. Στόχος ήταν και παραμένει η συνεχής αναβάθμιση και βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές μονάδες, αφού η ξενοδοχειακή βιομηχανία αποτελεί κατεξοχήν μια ανθρωποκεντρική βιομηχανία. Για αυτό επιδιώκουμε καθημερινά υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, μέσω του ανθρώπινου δυναμικού μας.

Ο Σ.Τ.Ε.Κ. καταδικάζει μεμονωμένα περιστατικά και ενέργειες ξενοδοχειακών μονάδων που δεν συμμορφώνονται με τους θεσμούς και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και θεωρεί ότι τα θεσμικά όργανα του κράτους πρέπει να ενεργούν άμεσα και δραστικά, προς συμμόρφωση τους. Μεμονωμένα περιστατικά όμως, δεν μπορούν να αποτελούν προφάσεις για δημιουργία εντυπώσεων και παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

τα ξενοδοχεία μας έχουν καθιερώσει πολιτικές προτίμησης κυπρίων υπαλλήλων προσλαμβάνοντας κάθε προσφερόμενο για απασχόληση κατάλληλο Κύπριο επαγγελματία με απόλυτη διαφάνεια, όπως επίσης προτίμησης αγοράς κυπριακών προϊόντων. Με εξακριβωμένα στοιχεία, σήμερα εργοδοτούνται περίπου 16.500 χιλιάδες άτομα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία από τους οποίους οι 10.500 χιλιάδες είναι Κύπριοι. Είναι ατυχής και δυσάρεστη η συνεχής παράθεση παραπλανητικών στοιχείων, όπως επίσης και κάποιες δηλώσεις και ανακοινώσεις συνδικαλιστών τις τελευταίες μέρες οι οποίες αγγίζουν το όριο του αφορισμού και δεν εξυπηρετούν σε τίποτα. Αντιθέτως, προκαλούν ζημιά και αποτελούν τροχοπέδη σε μια βιομηχανία που εδώ και δεκαετίες στηρίζει την οικονομία του τόπου μας.

Είμαστε στη διάθεση όλων, για να αρχίσουμε ένα αμφίδρομο και παραγωγικό διάλογο προς όφελος του καλώς νοούμενου συμφέροντος της τουριστικής βιομηχανίας και της εν γένει οικονομίας του τόπου μας. ΚΟΠΙΑΣΤΕ.