Εμπορική αποστολή στο Λονδίνο αποτελούμενη από δέκα επιχειρήσεις μέλη του οργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Βιομηχάνων Επίπλου και Ξυλουργικών (ΠΑΣΥΒΕΞ) μέλος της ΟΕΒ. Η αποστολή οργανώθηκε με τη συνεργασία του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Στόχος της αποστολής ήταν η προώθηση του Κυπριακού Επίπλου στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας γεγονός που θα μειώσει τις επιπτώσεις από την μειωμένη ζήτηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο. Η επιλογή της αγοράς της Μ. Βρετανίας για πραγματοποίηση της αποστολής βασίστηκε στην μεγάλη ανάπτυξη που υπάρχει στον τομέα των ακινήτων αλλά και στο σημαντικό αριθμό συμπατριωτών μας που κατοικούν μόνιμα στο Λονδίνο.

Ο ΠΑΣΥΒΕΞ θεωρεί την αποστολή πετυχημένη αφού κάποια από τα μέλη του κατάφεραν να εξασφαλίσουν παραγγελίες ενώ κάποια βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές.

Οι επαφές στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της Κυπριακής Ύπατης Αρμοστίας στο Λονδίνο την οποία ο ΠΑΣΥΒΕΞ ευχαριστεί και δημόσια όχι μόνο για τη φιλοξενία αλλά και τη συμβολή της στην οργάνωση της αποστολής. Με επιστολή του ο ΠΑΣΥΒΕΞ συνεχάρη επίσης, το τμήμα εμπορίου, του Υπουργείου Ενέργειας Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για τη συμβολή του στην οργάνωση και την οικονομική στήριξη της αποστολής.

Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της αποστολής μέλη του ΠΑΣΥΒΕΞ θα συμμετάσχουν στην έκθεση επίπλου του Λονδίνου η οποία θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάϊο.