Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα αναφορικά με την ασφάλεια των λουομένων σε συγκεκριμένες παραλίες, ο ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου) επαναφέρει το θέμα της αναβάθμισης των υπηρεσιών των ναυαγοσωστών στις παραλίες μας με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων ή και θανάτων.

Ο ΣΤΕΚ επανειλημμένα έχει απευθυνθεί στις αρμόδιες, κρατικές και τοπικές, αρχές ζητώντας όπως η θητεία των ναυαγοσωστών στις παραλίες επεκταθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, δηλαδή από τον Μάρτιο μέχρι το Νοέμβριο, ενώ είναι εξαιρετικά σημαντικό να αυξηθεί και το ωράριο της παραμονής των ναυαγοσωστών στις παραλίες από νωρίς το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου.

Επίσης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για απάμβλυνση της εποχικότητας του τουρισμού της χώρας μας, ο ΣΤΕΚ προτείνει την παραμονή ναυαγοσωστών σε κάποιες παραλίες και κατά τους χειμερινούς μήνες, μετά από συντονισμό με τις τοπικές αρχές, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την ασφάλεια και προστασία των λουομένων Κύπριων και ξένων τουριστών.