Πραγματοποιήθηκε μεταξύ 26–28 Φεβρουαρίου 2013 επιχειρηματική αποστολή της Ένωσης Βιομηχάνων Ηλιακής Ενέργειας Κύπρου (ΕΒΗΕΚ), συνδεδεμένο μέλος της ΟΕΒ, στην έκθεση προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, GENERA  2013, στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Στην GENERA  2013, η οποία θεωρείται μία από τις σημαντικότερες εμπορικές εκθέσεις στον τομέα αυτό και όπου το Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας & Τουρισμού στήριξε και επιχορήγησε τη συμμετοχή των κυπριακών βιομηχανιών, συμμετείχαν ως εκθέτες 5 (πέντε) επιχειρήσεις-μέλη της ΕΒΗΕΚ και πιο συγκεκριμένα οι ΚAFSON,  VELPA, PD SOLAR, ELCORA και METALCO HEATERS.

Κατά τη διάρκεια της εμπορικής έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επαφές τόσο με Ισπανούς αγοραστές, όσο και με αγοραστές από άλλες χώρες της Ε.Ε, αλλά και από τρίτες χώρες που επέδειξαν ενδιαφέρον για ανάπτυξη εμπορικής συνεργασίας για αγορά ηλιακών θερμικών συστημάτων (θερμοσιφώνων).