Πραγματοποιήθηκε μεταξύ 3–5 Απριλίου 2012 επιχειρηματική αποστολή της Ένωσης Βιομηχάνων Ηλιακής Ενέργειας Κύπρου (ΕΒΗΕΚ), συνδεδεμένο μέλος της ΟΕΒ, στην εξειδικευμένη έκθεση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) SALON DE ENERGIE RENOUVELABLES 2012, στο Παρίσι στη Γαλλία.

Στην εν λόγω εμπορική έκθεση που θεωρείται μία από τις σημαντικότερες εμπορικές εκθέσεις του τομέα στη Γαλλία, το Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας & Τουρισμού στήριξε και επιχορήγησε τη συμμετοχή της ΕΒΗΕΚ σε δικό της περίπτερο, δόθηκαν πληροφορίες και έγιναν επαφές με Γάλλους ενδιαφερόμενους αγοραστές καθώς και με επιχειρηματίες από πρώην γαλλικές αποικίες, με σκοπό τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών για ηλιακά θερμικά συστήματα για ανάπτυξη εξαγωγικού εμπορίου.

Κατά τη διάρκεια της εμπορικής έκθεσης SALON DE ENERGIE RENOUVELABLES 2012 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από τον Πρέσβη της Κύπρου στη Γαλλία, κ. Λυσιώτη, όπου έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη, την αναβάθμιση επιχειρήσεων του κλάδου στην Κύπρο (ευρωπαικό πρότυπο Solarkeymark) και την ετοιμότητα για ανάπτυξη εξαγωγικού εμπορίου σε νέες αγορές.

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά οι κ.κ Ταλιάνος (Εμπορικός Σύμβουλος Κύπρου), κ. Σπύρου (ΕΒΗΕΚ), κ. Αγγελίδης (ΟΕΒ-ΕΒΗΕΚ), κ. Λυσιώτης (Πρέσβης Κύπρου στη Γαλλία) και κ. Νικολάου (Πρόεδρος ΕΒΗΕΚ).