Ιδρύθηκε πρόσφατα ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κέντρων Διασκέδασης (ΠΑ. ΣΥ. ΚΕ. Δ.). Ο ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ. εκπροσωπεί 130 επιχειρήσεις που απασχολούν περίπου 5000 χιλιάδες εργαζόμενους με κύκλο εργασιών πέραν των €150.000.000 ευρώ. Ο ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ έχει ενταχθεί στην Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομήχανων (ΟΕΒ).

Ο τομέας της νυκτερινής διασκέδασης είναι ένα ζωντανό και σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής και οικονομικής ζωής κάθε κοινωνίας. Προορισμοί όπως οι Μύκονος, Ίμπιζα, Μαιάμι, και Χβάρ, χαρακτηρίζονται ως top rated διεθνής τουριστικοί προορισμοί λόγω του επιπέδου της νυκτερινής ψυχαγωγίας που προσφέρουν. Μεγάλοι οικονομικοί και επενδυτική οργανισμοί ανταγωνίζονται για να επενδύσουν στις επιχειρήσεις αυτές και προωθούν τους προορισμούς αυτούς παγκοσμίως. Στο τόπο μας όχι μόνο μείναμε πίσω, αλλά καταδικάζουμε σε μαρασμό τις νόμιμες και αδειοδοτημένες επιχειρήσεις, αφού η νομοθεσία μας επιτρέπει την άναρχη λειτουργία και ως κοινωνία δακτυλοδεικτούμε το κλάδο ως κακόφημο.

Ο ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ όπως τονίζεται και στην ιδρυτική διακήρυξή του θα εργαστεί με συνέπεια και υπευθυνότητα για τον εξ ορθολογισμό της νομοθεσίας για την ίδρυση και λειτουργία των κέντρων αναψυχής με την εξάλειψη της άναρχης λειτουργίας, την εξάλειψη των στρεβλώσεων και συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η αναβάθμιση της νομοθεσίας με την εφαρμογή ξεκάθαρων, αυστηρών ρυθμίσεων και διαβαθμίσεων θα επιφέρει αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και συνέπειας και θα εμπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στη κοινωνία και τον τουρισμό.

Ο ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ θα συνεργαστεί με το Υφυπουργείο Τουρισμού ώστε η νυκτερινή ζωή του νησιού να προβάλλετε στις τουριστικές καμπάνιες του Υφυπουργείου Τουρισμού διεθνώς σας αναπόσπαστο κομμάτι του τουριστικού προϊόντος της χώρας. Το Υφυπουργείο Τουρισμού θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει το κλάδο σε όλα τα σχέδια και κίνητρα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας ώστε να αναβαθμιστεί και να μπορεί να προσελκύσει διεθνής επενδυτές όπως όλη η τουριστική βιομηχανία.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ αποτελούν:

  • Βασιλείου Νίκος – Πρόεδρος
  • Κωνσταντινίδης Νικόλαος – Αντιπρόεδρος
  • Κκαφάς Ανδρέας – Γραμματέας
  • Μιλτιάδους Μίλτος – Ταμίας
  • Κοντόπουλος Γιώργος – Μέλος
  • Παπαπέτρου Αλέξης – Μέλος
  • Κόσσιφος Μάριος – Μέλος