Ικανοποίηση εξέφρασε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων Αμμοχώστου (ΠΑΣΥΞΕ) για τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα με στόχο τη σταδιακή επανέναρξη πτήσεων και κανονική λειτουργία των αεροδρομίων της Κύπρου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «μεγάλη ικανοποίηση προκάλεσε στην τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία της ελεύθερης επαρχίας, η απόφαση της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα σταδιακής επανέναρξης των πτήσεων και επαναλειτουργίας των αεροδρομίων. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η έγκαιρη εξαγγελία των νέων μέτρων σε ό,τι αφορά κυρίως τις χώρες της νέας κόκκινης κατηγορίας, που ανήκαν στην Κατηγορία Γ, θα βοηθήσει στο σωστό προγραμματισμό των διοργανωτών ταξιδίων και των αεροπορικών εταιριών, κάτι που ήταν και το βασικό αίτημα του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου και των συνεργατών του στην Κύπρο και στο εξωτερικό».

Προστίθεται ότι «ήδη οι πρώτες αντιδράσεις μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων ήταν πολύ θετικές, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι τα νέα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου εκφράζει ευχαριστίες προς τη Διϋπουργική Επιτροπή για την προώθηση του θέματος στο Υπουργικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα στον Υπουργό Συγκοινωνιών Γιάννη Καρούσο και τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως «η απόφαση που λήφθηκε κινείται απόλυτα μέσα στο πνεύμα των αιτημάτων των διοργανωτών ταξιδίων και των αεροπορικών εταιριών τόσο για την έγκαιρη εξαγγελία των νέων μέτρων όσο και για τη νέα κατηγοριοποίηση των χωρών, γεγονός που αφήνει τον ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου απόλυτα ικανοποιημένο. Μετά την εξέλιξη αυτή, πιστεύουμε ότι το 2021 θα φέρει χαμόγελα αισιοδοξίας νοουμένου ότι θα υπάρξει σωστός προγραμματισμός από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».