Μη προβλέψιμη χαρακτήρισε την κατάσταση που διανύει η ξενοδοχειακή βιομηχανία της Επαρχίας Πάφου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης, σημειώνοντας πως στην Πάφο  σήμερα  βρίσκονται σε λειτουργία 54  ξενοδοχειακά καταλύματα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως αν και θεωρητικά από την 1η Αυγούστου  ανοίγουν οι πτήσεις για την Μεγάλη Βρετανία, στην πράξη δεν υπάρχει “τίποτα”, κατά την έκφραση του. Η θέση των τουριστικών πρακτόρων είπε, είναι, πως  ενόσω υπάρχει η υποχρέωση για τεστ και στα αεροδρόμια, αυτή η εξέλιξη χαρακτηρίζεται αρνητική για τους  Βρετανούς  επισκέπτες και συνεπώς προς το παρών δεν υπάρχει κίνηση της Βρετανικής αγοράς προς την Κύπρο. 

Πρόσθεσε πως δεν υπάρχει η διάθεση των Βρετανών επισκεπτών να ταξιδέψουν. Όπως εξήγησε υπάρχουν άλλοι προορισμοί που δεν  απαιτούν την διενέργεια διαγνωστικού τεστ για τον covid- 19, με αποτέλεσμα ο Βρετανός ταξιδιώτης να τους προτιμά .

Σε σχέση με τις πληρότητες του μήνα Ιουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου ανέφερε πως ο  μέσος όρος πληρότητας των ξενοδοχείων τον Ιούλιο δεν υπερέβαινε το 10% γιατί υπάρχει κίνηση τα Σαββατοκύριακα . 

Οι πληρότητες, είπε, είναι πάρα πολύ χαμηλές, ενώ η  ζημιά για τους ξενοδόχους με την υφιστάμενη κατάσταση είναι τρομακτική.

Επεσήμανε δε, πως οι πληρότητες του Αυγούστου των ξενοδοχείων στην Επαρχία Πάφου θα κινηθούν πιο ικανοποιητικά συγκριτικά με τις πληρότητες των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου καθώς οι Κύπριοι θα κάνουν τις διακοπές τους και θα μένουν στα ξενοδοχεία περισσότερο από τα Σαββατοκύριακα. Όμως μετά το τέλος Αυγούστου οι Κύπριοι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους και ο Σεπτέμβρης μάλλον θα είναι τραγικός, όπως είπε.  “Αν δεν υπάρξει η Αγγλική αγορά τότε ο Σεπτέμβρης μήνας θα είναι πολύ κακός”, συμπλήρωσε. 

Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ακόμη πως ο αριθμός των πτήσεων είναι περιορισμένος και οι πληρότητες των πτήσεων είναι χαμηλές. 

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει κίνητρο για έναν ξενοδόχο να επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου ανέφερε πως  υπάρχει  το κίνητρο που στηρίζει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους.

Ωστόσο, σημείωσε, όταν οι πληρότητες είναι εξαιρετικά χαμηλές, σίγουρα μετά τον Αύγουστο εάν δεν διαφοροποιηθεί η κατάσταση πολλές εξ αυτών θα κλείσουν .  

Έστειλε παράλληλα το μήνυμα προς τους ντόπιους επισκέπτες να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Πάφου, σημειώνοντας πως πέρα από τις παραλίες η Επαρχία Πάφου προσφέρει πολλές και μοναδικές εμπειρίες.

Ανακοίνωσε τέλος πως ως ΠΑΣΥΞΕ διενήργησε έρευνα  με ξενοδοχεία της Ελλάδος και της Κύπρου η οποία κατέδειξε ότι οι τιμές των ξενοδοχείων της Κύπρου είναι χαμηλότερες σε σχέση με αυτές της Ελλάδος.