Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΚΣΣΕ) μέλος της ΟΕΒ, ανακήρυξε σε επίτιμο Πρόεδρο του στις 12.9.2012 στο Ξενοδοχείο Hilton σε επίσημο γεύμα εργασίας, τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γ. Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας ο κ. Βασιλείου, αφού ευχαρίστησε το ΚΣΣΕ για την τιμητική αυτή διάκριση, αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία που έχει για την κυπριακή οικονομία η σταθερότητα των τραπεζών για προσέλκυση ξένων επενδύσεων και κατ’ επέκταση προώθηση της ανάπτυξης, αλλά και το ρόλο και έργο που έχουν οι Σύμβουλοι Επιχειρήσεων.

Επιπλέον, ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία για την οικονομία του τόπου, της τήρησης δημοσιονομικής πειθαρχίας και αποφυγής δημιουργίας αλόγιστων χρεών για την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Κύπρος κατά τον κ. Βασιλείου «διανύει πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο» και αυτό που χρειάζεται σύμφωνα με τις δηλώσεις του, είναι «να αφεθούν στην άκρη οι όποιες κομματικές σκοπιμότητες ή διαφορές για το καλό του τόπου, με τη δημιουργία κοινής γραμμής από την πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών Κομμάτων, έναντι των επικειμένων δανειστών της Κυπριακής Δημοκρατίας, μακριά από λαϊκισμούς».

Ο κ. Βασιλείου, διετέλεσε επί σειρά ετών πρωτοπόρος επιχειρηματίας στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών και των ερευνών αγοράς, σε χώρες της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, χαράζοντας μια αξιοζήλευτη πορεία, εκτός των στενών πλαισίων της Κύπρου.