Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ, παρουσία εκπροσώπου της ΟΕΒ, με θέμα την επαναλειτουργία του κλάδου διασκέδασης.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κέντρων Διασκέδασης (ΠΑ. ΣΥ. ΚΕ. Δ.) μουσικοχορευτικά/ δισκοθήκες, ιδρύθηκε το 2020 και εκπροσωπεί 130 επιχειρήσεις που απασχολούν περίπου 4000 χιλιάδες εργαζόμενους με συμμετοχή γύρω στο 3% του Α.Ε.Π της Κύπρου. Ο Σύνδεσμος είναι ενεργό μέλος της ΟΕΒ, και εκπροσωπεί την Κύπρο στη Διεθνή Ένωση Επιχειρήσεων Νυκτερινής Διασκέδασης (International Nightlife Association) που είναι μέλος του UNWTO (United Nations World Trade Organization). Ο πρωταρχικός στόχος του συνδέσμου είναι η προώθηση και η υποστήριξη των επιχειρήσεων διασκέδασης.

Το Διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ. είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας, τον Υπουργό Οικονομίας και τον Υφυπουργό Τουρισμού, στους οποίους έκανε ύστατή έκκληση όπως επαναλειτουργήσουν άμεσα οι επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες παραμένουν για 7 ολόκληρους μήνες, κλειστές σε καταστολή εργασιών, με βάση τα διατάγματά του Υπουργού Υγείας, όταν όλες οι άλλες δραστηριότητες και επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά.

Ο ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ., έχει αποδείξει με αδιάσειστα στοιχεία και ατράνταχτα παραδείγματα ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου διαθέτουν όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, τεχνικές δομές και μηχανήματα, των υψηλότερων δυνατών προδιαγραφών για να εφαρμοστούν οι πιο αυστηρές υγειονομικές συνθήκες και πρωτόκολλά που σε καμιά άλλη επαγγελματική μερίδα ή κλάδο δεν εφαρμόζονται.

Ο ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ. έχει καταθέσει στις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, 10σέλιδο πρωτόκολλο που ετοίμασε η Διεθνής Ένωση Επιχειρήσεων Νυκτερινής Διασκέδασης (International Nightlife Association), για την επαναλειτουργία των Επιχειρήσεων Νυκτερινής Διασκέδασης, που προνοεί όλα τα υγειονομικά και άλλα μέτρα που θα εφαρμόζονται σε όλα τα νυκτερινά κέντρα διεθνώς.

Επιπρόσθετα, υιοθετώντας τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας στο Τόπο μας, οι επιχειρήσεις του κλάδου θα λειτουργούν:

  • Δεν θα υπάρχει πίστα και μπαρ
  • Οι θαμώνες θα θερμομετρούνται
  • Μόνο με προ-κρατήσεις, και θα τηρείται αρχείο με πλήρη στοιχεία (ιχνηλάτηση)
  • Ο αέρας θα εναλλάσσετε 8 ως 15 φορές ανά ώρα (7-10 l/s ανά άτομο έναντι 4,5-5,5 l/s ανά άτομο, που προνοεί η σχετική νομοθεσία).

Ως εκ τούτου η επαναλειτουργία των κέντρων νυκτερινής διασκέδασης, θα γίνετε κάτω από τις ασφαλέστερες υγειονομικές συνθήκες!