Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) σε ανακοίνωσή του ενημέρωσε πως πραγματοποιήθηκε χθες, 15 Απριλίου 2021, συνάντηση εκπροσώπων του Συνδέσμου, του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥΠΥ με θέμα την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Ο Υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον ΠΑΣΙΝ και τα Μέλη του για την συνδρομή τους και ακολούθως οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν τις προκλήσεις που δημιουργούνται από την πανδημία και τις υφιστάμενες διαδικασίες παραπομπής ασθενών.

Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να ενισχύσουν τη μεταξύ τους συνεργασία στον κοινό αγώνα κατά του Covid 19 και κατέληξαν σε συγκεκριμένο πλαίσιο παραπομπής εσωτερικών ασθενών από τα δημόσια προς τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, υπό το συντονισμό της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Δρ. Χριστίνας Γιαννάκη.

Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της πανδημίας, ο ΠΑΣΙΝ και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν να συνδράμουν έμπρακτα στον αγώνα κατά της πανδημίας μέχρι την οριστική καταπολέμησή της.