Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ποιότητας, (μέλος της ΟΕΒ) βράβευσε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, τον κ. Σπύρο Καραολή, Εκτελεστικό Πρόεδρο του Ομίλου ΚΑΝΙΚΑ, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής του διαγωνισμού “Cyprus Quality Leader 2019”.

Ο κ. Καραολής με τις πρωτοβουλίες και δράσεις του συνέβαλε στην προώθηση της Ποιότητας και στην επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων στα ξενοδοχεία του Ομίλου μέσω της εισαγωγής καλών πρακτικών διοίκησης. Τα επιτεύγματα του περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την ανάληψη της ηγεσίας του Ομίλου σε νεαρή ηλικία, την ετοιμασία δεκαετούς στρατηγικού σχεδιασμού με επένδυση σε πρωτοποριακές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, την ανάπτυξη δύο νέων Concept Hotels σε Κύπρο και εξωτερικό, τη δημιουργία Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης για αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και καινοτομιών και την εφαρμογή διαφόρων συστημάτων διαχείρισης στα πλαίσια της βελτιστοποίησης των διαφόρων διεργασιών του Ομίλου.

Η τελετή βράβευσης του διαγωνισμού Cyprus Quality Leader αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της Ποιότητας στη χώρα μας, αναδεικνύοντας το άτομο με εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για ένα ηγέτη Ποιότητας, όπως μεταξύ άλλων, επικοινωνιακό χάρισμα, ρόλος μοντέλου, υποκινητή και μέντορα, ακεραιότητα, εμπιστοσύνη, κουλτούρα και στρατηγική εστίαση στην ενδυνάμωση του προσωπικού, στους πελάτες και την κοινωνία γενικότερα. Ο κος Καραολής, εκπροσώπησε επάξια την Κύπρο στον ετήσιο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό του European Organization for Quality (EOQ), ανταγωνιζόμενος με τους καλύτερους Ευρωπαίους ηγέτες ποιότητας.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποιότητας κ. Ανδρέας Ιωαννίδης στον χαιρετισμό του στην τελετή βράβευσης, «οι ηγέτες ποιότητας όπως ο κ. Καραολής κλείνουν τα αυτιά τους στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, στις απογοητεύσεις που κάθε αρχική προσπάθεια αλλαγής εμπεριέχει, βαδίζοντας τον μοναχικό πολλές φορές δρόμο της καινοτομίας και της προόδου έχοντας ως γνώμονα το γενικό κοινωνικό σύνολο την ικανοποίηση των ενδιαφερομένων μερών και την βελτίωση της επιχείρησης για το καλό των εργαζομένων και της χώρας γενικότερα». Η πρόκληση είναι σε μας, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου να αναπτύξουμε ικανό αριθμό Quality Leaders, τόσο στον Ιδιωτικό Τομέα όσο και στον Κυβερνητικό καθώς και στην Πολιτική που να συγκεντρώνουν τα πιο πάνω χαρακτηριστικά του ηγέτη.

Ο διαγωνισμός Cyprus Quality Leader διοργανώθηκε φέτος για 8η χρονιά από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Ποιότητας με την ιδιότητα του Μέλους και Εθνικού Αντιπροσώπου στην Κύπρο του EOQ. Το βραβείο του νικητή απονέμεται σε ανώτερο στέλεχος επιχείρησης/οργανισμού που προωθεί, κατά τεκμήριο, την Ποιότητα. Η αξιολόγηση και η επιλογή του νικητή από ανεξάρτητη Επιτροπή διεξάγεται σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια και συντελεστές βαρύτητας που έχει θεσπίσει ο EOQ. Σε λίγες μέρες θα προκηρυχθεί από τον Σύνδεσμο ο διαγωνισμός για το 2021.