Η επιλογή ενός δώρου θα πρέπει πάντα να γίνεται με γνώμονα το ιδιαίτερο προφίλ των τελικών αποδεκτών, τους στόχους της επιχείρησης, καθώς και το τελικό κόστος που έχουμε προϋπολογίσει

Συχνά οι επιχειρήσεις ψάχνουν νέους τρόπους προκειμένου να εντυπωσιάσουν και να εκπλήξουν ευχάριστα τους πελάτες τους προβάλλοντας ταυτόχρονα τις ίδιες. Τα τμήματα Marketing δαπανούν ώρες ατελείωτες σε brainstorming που τελικά καταλήγουν – τις περισσότερες φορές – σε λανθασμένες επιλογές. Η απάντηση όμως σχετικά με την καταλληλότερη επιλογή του επιχειρηματικού δώρου μπορεί να είναι ιδιαίτερα απλή.

Ο βασικός στόχος που μια επιχείρηση στέλνει ένα επιχειρηματικό δώρο στους πελάτες της, δεν είναι άλλος από τη συνεχή και αδιάκοπη υπενθύμιση του ονόματός της. Τις περισσότερες φορές, τα δώρα που λαμβάνουμε, δεν χρίζουν της κατάλληλης προσοχής με αποτέλεσμα να καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων. Σπάνια κρατάμε ένα δώρο που μας έρχεται από μια επιχείρηση. Ο λόγος είναι ότι το δώρο είτε είναι κακόγουστο, είτε δεν έχει καμία χρηστική αξία. Το χειρότερο σενάριο είναι ότι πολλές φορές τα δώρα που λαμβάνουμε καταλήγουν στα σκουπίδια χωρίς καν να δώσουμε σημασία στην επωνυμία της επιχείρησης που μας το έχει στείλει.  

Μια επιχείρηση που έχει καταρτίσει ένα στοχευμένο πλάνο δημοσιότητας και προβολής θα πρέπει να προσέξει το σκοπό του δώρου, τα χρήματα που πρόκειται να διαθέσει, καθώς και το προφίλ των αποδεκτών του.  

Ο σκοπός για τον οποίο αποστέλλεται ένα επιχειρηματικό δώρο θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος. Ο σκοπός ενός επιχειρηματικού δώρου μπορεί να είναι:

  • Για την προβολή της επιχείρησης
  • Για ειδικές περιστάσεις (Χριστούγεννα, ιδιαίτερες γιορτές, κτλ)
  • Για την ανάδειξη της ευημερίας της επιχείρησης

Το ποσό (budget) που διαθέτει μια επιχείρηση για τη δημιουργία ενός τέτοιου δώρου θα πρέπει επίσης να είναι ξεκάθαρο, ώστε τα χρήματα που πρόκειται να ξοδευτούν να έχουν αποτέλεσμα (Return on Investment). Συνήθως οι επιχειρήσεις συχνά προβαίνουν στο γνωστό σφάλμα: «Όσο πιο ακριβό, τόσο πιο καλό» κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Έχει αποδειχθεί ότι πολλές επιχειρήσεις έχουν πετύχει τους ιδιαίτερους στόχους τους κάνοντας ένα έξυπνο – οικονομικό δώρο και καταφέρνοντας καλύτερα αποτελέσματα από άλλες που απλώς διέθεσαν ένα παράλογο ποσό και ταυτόχρονα άστοχο δώρο.

Το προφίλ των αποδεκτών  είναι επίσης εξαιρετικής σημασίας λόγω της στόχευσης που μια επιχείρηση έχει. Σχεδόν όλοι έχουμε υπάρξει παραλήπτες επιχειρηματικών δώρων. Στα περισσότερα από αυτά αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο σκοπός της αποστολής του. Αυτή η υποσυνείδητη ερώτηση προέρχεται από τη μη στόχευση της εταιρείας στο ιδιαίτερο προφίλ μας. Με άλλα λόγια η εταιρεία επέλεξε να διαθέσει μερικά χρήματα διότι θεωρεί τη συγκεκριμένη δαπάνη ως «αναγκαίο κακό». Γι’ αυτό είναι προς όφελος της επιχείρησης η σωστή έρευνα και επιλογή του δώρου ανάλογα με το κοινό-στόχος της.

Συνοψίζοντας θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη ότι το επιχειρηματικό δώρο δεν είναι απλώς ένα αντικείμενο που πολλοί το αποκαλούν και εταιρικό σουβενίρ. Η καλαισθησία αλλά και η χρηστικότητά του, το αναδεικνύουν από τα υπόλοιπα και διαβαθμίζουν την επιλογή της επιχείρησης σε αποτελεσματική. Είναι μια επένδυση, απαραίτητο εργαλείο των ενεργειών δημοσιότητας (below the line), του οποίου τα αποτελέσματα έχουν διαχρονική ισχύ.

Το πώς μια επιχείρηση θα το διαχειριστεί είναι καθαρά στο χέρι της – για την ακρίβεια είναι απόφαση του τμήματος Marketing!