Η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας παραμένει ένας από τους κύριους παράγοντες μείωσης των λειτουργικών εξόδων στις ξενοδοχειακές μονάδες. Η ξενοδοχειακή βιομηχανία αποτελεί ένα από τους πιο ενεργοβόρους τομείς καθώς η εξασφάλιση μιας άνετης διαμονής για τους πελάτες απαιτεί μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Αναζητώντας την ιδανικότερη λύση, τα ξενοδοχεία Ρόδον και Classic προχώρησαν πρόσφατα στην εγκατάσταση του συστήματος εξοικονόμησης ενέργειας Powerstar®.

Οι εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων αποτελούν ιδανικό περιβάλλον λειτουργίας και εφαρμογής της τεχνολογίας βελτιστοποίησης τάσης που προσφέρει το σύστημα Powerstar®. Τα φορτία των δύο πρόσφατα ανακαινισμένων ξενοδοχείων προέρχονται από συστήματα κλιματισμού, φωτισμό, κινητήρες και αντλίες για τις πισίνες, σε συνδυασμό με εξοπλισμό κουζίνας και σίτισης και εξοπλισμό δωματίων. Η EMSc, κατασκευάστρια εταιρεία του πρωτοποριακού συστήματος, κατέγραψε τον εξοπλισμό, την τάση και την κατανάλωση στα ξενοδοχεία και ετοίμασε τεχνο-οικονομική μελέτη η οποία κάλυπτε τις ανάγκες του κάθε υποστατικού. Η μελέτη κατέδειξε την ανάγκη για εγκατάσταση ενός συστήματος Powerstar® 350kVA (490Amps) στο ξενοδοχείο Ρόδον και ενός συστήματος Powerstar® 144kVA (200Amps) στο ξενοδοχείο Classic.

Η εξοικονόμηση στη συνολική κατανάλωση (kWh) για το ξενοδοχείο Ρόδον ξεπέρασε το εγγυημένο ποσοστό εξοικονόμησης φτάνοντας το 7,3%, με αντίστοιχη μείωση στη μέγιστη ζήτηση 8%. Με την εγκατάσταση του συστήματος Powerstar®, το ξενοδοχείο Ρόδον θα επωφελείται ετήσια εξοικονόμηση ηλεκτρισμού 61,165 κιλοβατώρες και μείωση στις εκπομπές διοξειδίου άνθρακα κατά 53,1 τόνους. Το σύστημα, βάσει δεδομένων, θα αποπληρωθεί πιο σύντομα από την αρχική υπολογιζόμενη διάρκεια των 2 ετών.

Η εξοικονόμηση στη συνολική κατανάλωση για το ξενοδοχείο Classic έφτασε τα 11.85 % (kWh) ξεπερνώντας επίσης το εγγυημένο ποσοστό εξοικονόμησης με αντίστοιχη μείωση στη μέγιστη ζήτηση 11,6%. Με την εγκατάσταση του συστήματος Powerstar®, το ξενοδοχείο Classic θα επωφελείται από ετήσια εξοικονόμηση ηλεκτρισμού 49,145 κιλοβατώρες και μείωση στις εκπομπές διοξειδίου άνθρακα κατά 50,2 τόνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις των συστημάτων Powerstar® καθώς και η διαδικασία επαλήθευσης των αποτελεσμάτων εξοικονόμησης έγιναν σε συνεννόηση με το προσωπικό του κάθε των ξενοδοχείου και χωρίς να επηρεαστεί η ομαλή λειτουργία τους.

Βρείτε εδώ τον πίνακα με τα αποτελέσματα και ωφελήματα για τις δύο ξενοδοχειακές μονάδες.

Το Powerstar® είναι ένας ειδικά κατασκευασμένος μετασχηματιστής τριπλής περιέλιξης, χαμηλής τάσης, που έχει την ικανότητα να σταθεροποιεί αλλά και να μειώνει την τάση του ηλεκτρικού ρεύματος με βάση τις απαιτήσεις κάθε εγκατάστασης χωρίς συμβιβασμούς στη λειτουργία και τις συσκευές του χώρου που έχει εγκατασταθεί. Η μεγάλη μείωση στην κατανάλωση που έρχεται με την εγκατάσταση του Powerstar® βασίζεται στο ότι οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί προσφέρουν ηλεκτρική ενέργεια σε ψηλότερη τάση για κατανάλωση στις παροχές μας από ότι συνιστάται από τις κατασκευάστριες εταιρείες ή και γενικά από ότι χρειαζόμαστε. Κατά συνέπεια η υπερβολική τάση που διατίθεται προκαλεί και αύξηση στην κατανάλωση, με αποτέλεσμα ψηλότερους λογαριασμούς ρεύματος και αύξηση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ρυθμίζοντας την τάση που παρέχεται εξαλείφονται οι αρμονικές διαταραχές αυξάνοντας έτσι τον χρόνο ζωής του ηλεκτρικού / ηλεκτρονικού εξοπλισμού και μειώνοντας το κόστος συντήρησής του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Powerstar® και τις λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας Star που προσφέρει η ΕΜSc, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 22423142, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο infocyprus@ems-uk.org ή μέσω της ιστοσελίδας www.Powerstar®.com.cy.