Στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων ανά τον κόσμο που ειδικεύονται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών βασίζονται στο κυπριακό λογισμικό Quorum για να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους οργανωμένα και μεθοδικά. Το Quorum είναι ένα προηγμένο λογισμικό σύστημα εταιρικής και γραμματειακής διαχείρισης από την κυπριακή εταιρεία ανάπτυξης λογισμικών InfoScreen και χρησιμοποιείται κυρίως από Δικηγορικά και Ελεγκτικά Γραφεία και Υπηρεσίες Θεματοφυλακής. Το Quorum εκτιμάται πως καλύπτει το 70% της αγοράς στους προαναφερθέντες τομείς στην Κύπρο και χρησιμοποιείται από πελάτες σε 16 χώρες.

H InfoScreen αναπτύχθηκε περαιτέρω με τη βοήθεια ευρωπαϊκής επιχορήγησης που έλαβε το 2010, και που προσφέρεται τώρα μέσω του νέου προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τον ίδιο τρόπο κυπριακά startups μπορούν να κάνουν αίτηση και να λάβουν τέτοιου είδους επιχορηγήσεις και επιπλέον στήριξη μέσα στο πλαίσιο του Startup Europe, του σχεδίου δράσης της Ψηφιακής Ατζέντας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό την αιγίδα της Αντιπροέδρου Neelie Kroes. Στόχος του Startup Europe είναι η ενδυνάμωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η στήριξη των web και ICT start-ups για να μπορέσουν να ακμάσουν στην Ευρώπη και να συνεισφέρουν στην καινοτομία, στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η InfoScreen, μέσω της καινοτόμου τεχνολογικής λύσης που εισήγαγε, έπαιξε σημαντικό ρόλο στον εκμοντερνισμό και στην αναβάθμιση του τομέα των Εταιρικών Υπηρεσιών στην Κύπρο. Η εισαγωγή του Quorum, επέτρεψε στις εταιρείες που απασχολούνται σε αυτό τον τομέα, να προσφέρουν μία διεθνώς ανταγωνιστική υπηρεσία, αναβαθμίζοντας τον κλάδο και διατηρώντας το κόστος λειτουργίας στα ίδια επίπεδα. Η εταιρεία κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές νέες θέσεις εργασίας στην Κύπρο, τη Σερβία και το Χονγκ Κονγκ και τώρα σκοπεύει να διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της σε διεθνείς αγορές, ειδικότερα στην Ασία. Πίσω από αυτή την εθνική επιτυχία, βρίσκεται μία δυνατή ομάδα ανθρώπων με άριστη γνώση για το προϊόν τους, που μοιράζονται έναν κοινό στόχο και δουλεύουν μαζί οργανωμένα και μεθοδικά για συνεχή αναβάθμιση και βελτίωση. Δεν είναι τυχαίο το ότι η εταιρεία ήταν η πρώτη στον τομέα της που διακρίθηκε με το πιστοποιητικό ‘Investors in People’ το 2012. Ένα χρόνο μετά, ο κύριος Τόνυ Έλληνας, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ήταν υποψήφιος για το σημαντικό βραβείο «Άνδρας της Χρονιάς 2013», στην κατηγορία «Καλύτερος Μάνατζερ», για τα επιτεύγματά της InfoScreen τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Έλληνας δήλωσε: «Ο τομέας των υπηρεσιών έχει μέλλον στην Κύπρο και βασίζεται στην ανθρώπινη γνώση. Μπορείς να κάνεις θαύματα με μία ομάδα δύο ατόμων, οπότε αν το έχεις τότε απλά κάντο. Γίνε ο καλύτερος σε αυτό που κάνεις και ακολούθησε το όνειρο. Αν έχεις πάθος, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις.»

Εάν έχεις κι εσύ μία πρωτότυπη ιδέα στο χώρο αυτό και θέλεις να ακολουθήσεις τα βήματα της InfoScreen στην επιχειρηματικότητα στην Κύπρο, μπορείς να κάνεις τα εξής:
Να επικοινωνήσεις με ένα Δίκτυο Επενδυτών που θα σε προετοιμάσουν για να παρουσιάσεις την ιδέα σου, θα σε συμβουλεύσουν και θα σε φέρουν σε επαφή με πιθανούς επενδυτές. Παραδείγματα δικτύων είναι:

– Cyprus Business Angels Networks (http://cyban.com.cy/)
– Cypriot Enterprise Link (http://www.projectcel.com/)
– Chrysalis Leap (http://chrysalisleap.com/)
– Repower Cyprus (http://www.repowercyprus.com/)

Να δηλώσεις συμμετοχή στα επόμενα Startup events στην Κύπρο:
– CleanLaunchpad Competition – 10-11 Σεπτεμβρίου 2014 (www.cleanlaunchpad.eu)
– Hack Cyprus “Hackathon” 2014 – 28-29 Ιουνίου 2014 (http://hackcyprus.com/)

Να κάνεις αίτηση για ένα σχέδιο χρηματοδότησης όπως το σχέδιο επιχορήγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του Horizon2020. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιλέγει υποσχόμενες εταιρείες για επένδυση και υποστήριξη ως μέρος του σχεδίου για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η εταιρεία σας μπορεί να λάβει χρηματοδότηση μέχρι και €3 εκατομμύρια, επιχειρηματική υποστήριξη και καθοδήγηση παγκόσμιου βεληνεκούς. Συνολικά, περισσότερα από €2.8 δισεκατομμύρια θα δοθούν μέσω του σχεδίου που αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το 2014 μέχρι το 2020. Κάντε αίτηση σήμερα: (http://ec.europa.eu/easme/sme_en.htm)

Για περισσότερες πληροφορίες για την Infoscreen επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.quorumcentral.com/index.php ή ακολουθείστε τη σελίδα στο Twitter με το @QuorumCentral.