Η Hertz Global Holdings Inc. είναι έτοιμη να κηρύξει χρεοκοπία εάν οι πιστωτές της δεν συμφωνήσουν με την εταιρεία σε αναδιάρθρωση του χρέους της και η τελευταία δεν πετύχει να εξασφαλίσει περίοδο χάριτος από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για δόσεις τις οποίες δεν θα αποπληρώσει στον καθορισμένο χρόνο.

Η αμερικανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με πιστωτές για να ελαφρύνει τα δανειακά της βάρη χωρίς να καταφύγει σε χρεοκοπία, ωστόσο οι συζητήσεις αποδεικνύονται ιδιαίτερα δύσκολες και περίπλοκες και η Hertz εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στα δικαστήρια για προστασία έναντι των δανειστών της, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Η κατάσταση είναι ρευστή και η κήρυξη χρεοκοπίας δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
 
Εκπρόσωπος της Hertz δεν απάντησε σε γραπτό αίτημα για σχόλιο. Η μετοχή της εταιρείας στις προσυνεδριακές συναλλαγές βυθιζόταν στις 14.54 ώρα Ελλάδος κατά 31,20%.