Τελέστηκαν στην Κρατική Έκθεση τα εγκαίνια της 11ης Έκθεσης Εξοικονόμησης Ενέργειας “SAVENERGY 2015”, και της 8ης Έκθεσης Τεχνολογιών Νερού και Περιβάλλοντος “ENVIROTEC 2015”, οι οποίες διοργανώνονται από την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) με τη συνεργασία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) και του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης.

Στην Ομιλία του ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Χρίστος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην απήχηση που είχε η Έκθεση “SAVENERGY” στα 11 χρόνια λειτουργίας της. Τόνισε πως η “SAVENERGY” συνέβαλε ώστε χιλιάδες συμπατριώτες μας (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας και να μειώσουν σημαντικά το ενεργειακό τους κόστος.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ συνεχάρη τους Εκθέτες για την εντυπωσιακή παρουσίαση των προϊόντων τους και κάλεσε το κοινό να επισκεφθεί τις Εκθέσεις και να αξιοποιήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται για δικό τους οικονομικό όφελος. Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε πως “η περίοδος που διανύει η κυπριακή οικονομία αλλά και το ψηλό κόστος ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο επιβάλλουν στον καθένα από εμάς να επισκεφτεί τη SAVENERGY για να αξιολογήσει και να επενδύσει σε προϊόντα και τεχνολογίες που μπορούν να μειώσουν το ενεργειακό του κόστος”.

Στις δυο Εκθέσεις της ΟΕΒ οι Εκθέτες παρουσιάζουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες όπως φωτοβολταϊκά συστήματα, συστήματα θέρμανσης και ψύξης με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Ηλιακούς Θερμοσίφωνες, θερμομονωτικά υλικά, ηλεκτρικά οχήματα, πληροφοριακά συστήματα ελέγχου της τάσης του Ηλεκτρικού Ρεύματος, συστήματα διαχείρισης και επεξεργασίας νερού αφαλάτωσης, φίλτρανση, αποσιδήρωση και αποσκλήρυνση του νερού, συστήματα και εξοπλισμός ανακύκλωσης ύδρευσης και άρδευσης, φίλτρα νερού και αέρα, βιολογικό καθαρισμό, συστήματα εξοικονόμησης του νερού και πολλά άλλα.

Οι δυο εκθέσεις της ΟΕΒ έχουν το πιο κάτω ωράριο λειτουργίας:

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 4:00μ.μ.– 10:00μ.μ.

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 3:00μ.μ. – 10:00μ.μ.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 12:00 μ. – 10:00 μ.μ.

Η είσοδος στις εκθέσεις είναι ελεύθερη.