Η Gulf Publishing Company είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Noble Energy θα αποτελέσει για ακόμη μια φορά τον μεγάλο χορηγό του τρίτου ετήσιου Eastern Mediterranean Gas Conference (EMGC) που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus στη Λευκωσία στις 17-18 Μαρτίου 2015. Η εταιρία Hyperion Systems Engineering επιστρέφει επίσης ως Χρυσός Χορηγός του συνεδρίου. Το φετινό συνέδριο υποστηρίζεται και από την Deloitte, την GE Oil & Gas, τη Wood Group Mustang, τη Radius Communications, την Tiger Offshore, το Petroleum Economist, το Cyprus Gas News και το Cyprus Oil & Gas Association.

Νέο στοιχείο για το 2015 είναι η προσθήκη ενός πρωινού εργαστηρίου, δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες του συνεδρίου, το οποίο παρουσιάζει η Deloitte. Το εργαστήρι επικεντρώνεται στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά την εγκαθίδρυση και λειτουργία τους στο κυπριακό περιβάλλον στους τομείς της άμεσης φορολογίας, της έμμεσης φορολογίας (ΦΠΑ), του ανθρωπίνου κεφαλαίου και άλλων συναφών λειτουργικών θεμάτων. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις αυτές και να βελτιστοποίησουν τη λειτουργική τους αποτελεσματικότητα και το σχετιζόμενο φορολογικό κόστος.

Μια σειρά από πρόσφατες ανακαλύψεις από τη Noble Energy έχει αυξήσει την εκτίμηση των ακαθάριστων πόρων φυσικού αερίου στην περιοχή στα 40 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (tcf). Αυτό το χρονικό διάστημα αναπτύσσεται πολιτική η οποία θα καθορίσει τους τρόπους εξαγωγής του φυσικού αερίου. Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν πολλές ευκαιρίες να δικτυωθούν με στελέχη και κυβερνητικούς αξιωματούχους που συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη της βιομηχανίας φυσικού αερίου στην περιοχή, και να μάθουν επίσης τους τρόπους με τους οποίους η εταιρεία τους μπορεί να αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες στην περιοχή.

«Στο φετινό συνέδριο θα διερευνήσουμε τις πιθανές χρήσεις των 4,5 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών φυσικού αερίου στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων περιφερειακής διανομής και μεταφοράς, καθώς και εφαρμογές επεξεργασίας και εμπορίας (downstream)», δήλωσε ο John Royall, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Gulf Publishing Company.

Το EMGC δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις πιο πρόσφατες γεωπολιτικές, εμπορικές και τεχνολογικές τάσεις που σχετίζονται με την εξερεύνηση, την εξόρυξη, την παραγωγή, την επεξεργασία και την εμπορία του φυσικού αερίου στην περιοχή. Το συνέδριο θα καλύψει κρίσιμα ζητήματα όπως τη δυναμική των φυσικών πόρων, τη χρηματοδοτική μίσθωση/αδειοδότηση, τα σχέδια ανάπτυξης, τις ανάγκες υποδομής, τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και κανονισμούς και άλλα.

Προγραμματισμένοι ομιλητές στο EMGC 2015 είναι οι: J. Keith Elliott, Ανώτερος Αντιπρόεδρος για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, από τη Noble Energy, Adi Karev, Global Head Oil & Gas and Regional Head (AP) Energy & Resources της Deloitte, Χάρης Γεωργιάδης, Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Elfride Covarrubias Villegas, Business Development Manager Ιταλίας και Μεσογείου της DNV GL – Oil & Gas, Gina Cohen, Gas Consultant στην Ανατολική Μεσόγειο, Συμεών Κασσιανίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyperion Systems Engineering Group, Αντώνης Πασχαλίδης, Ανώτατος Συνεργάτης – Προϊστάμενος Τμήματος Δικαίου Ενέργειας στην Αντώνης Πασχαλίδης & Co LLC, Bill R. Alashqar, Διευθύνων Σύμβουλος, US Independents of GE Oil & Gas, και ο Geoff Hill, Συνεργάτης, National Oil and Gas Leader της Deloitte στον Καναδά. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.EMGasConference.com.

Η Gulf Publishing Company είναι μια διεθνής εταιρεία που δραστηριοποιείται στις εκδόσεις και στη διοργάνωση εκδηλώσεων στον τομέα της ενέργειας. Με έτος ίδρυσης το 1916, η Gulf Publishing Company παράγει και διανέμει κορυφαία κλαδικά περιοδικά (World Oil, Hydrocarbon Processing and Gas Processing), και παρέχει υπηρεσίες έρευνας, βάσεων δεδομένων, λογισμικού και διοργάνωσης εκδηλώσεων ειδικά για τις ανάγκες του τομέα της ενέργειας. Συνολικά, οι εξειδικευμένες εκδόσεις της Gulf Publishing Company καλύπτουν ένα κοινό πέραν των 100.000 επαγγελματιών (upstream και downstream) του κλάδου ενέργειας σε όλο τον κόσμο.