Σημαντικότατες διακρίσεις απέσπασε το Οινοποιείο Άης Αμπέλης, στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού οίνου, Decanter World Wine Awards 2014, που διεξήχθη στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, και τα τέσσερα κρασιά του οινοποιείου Άης Αμπέλης που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, βραβεύτηκαν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος θεωρείται ως ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός οίνου στον κόσμο. Ενδεικτικά, έλαβαν μέρος εκατοντάδες οινοποιεία, από 47 χώρες, ενώ ο συνολικός αριθμός των διαγωνιζόμενων ετικετών κρασιού ανήλθε στις 14,896. Το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού, σε συνδυασμό με τα υψηλά στάνταρντ της διοργάνωσης, καθιστούν ως υψίστης σημασίας την διάκριση του Κυπριακού οινοποιείου, τόσο για το ίδιο το οινοποιείο του Άη Αμπέλη αλλά και για την εν γένει παρουσία του κυπριακού κρασιού στο εξωτερικό.

Αναλυτικά οι διακρίσεις του οινοποιείου Άης Αμπέλης στον διεθνή διαγωνισμό Decanter World Wine Awards, London, 2014:

Κουμανταρία Άης Αμπέλης – Χρυσό Μετάλλιο

Άης Αμπέλης Λευκός 2013 – Αργυρό Μετάλλιο

Άης Αμπέλης Ροζέ 2013 – Commended Medal

Όμηρος 2011 – Commended Medal

Η κορυφαία διάκριση με Χρυσό Μετάλλιο που απέσπασε η Κουμανταρία Άης Αμπέλης, το νεοσύστατο μέλος της οικογένειας των προϊόντων του οινοποιείου, αποτελεί πλέον ιστορικό γεγονός, δεδομένου ότι είναι το μοναδικό κυπριακό κρασί που έχει τιμηθεί με χρυσό μετάλλιο.

Αξίζει να τονισθεί ότι και τέσσερα κρασιά που απέσπασαν διακρίσεις, έχουν οινοποιηθεί από Κυπριακές γηγενείς ποικιλίες, γεγονός που υπογραμμίζει τις δυνατότητες του κυπριακού αμπελώνα.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του Οινοποιείου Άης Αμπέλης, στο Καλό Χωριό Ορεινής, έχουν ανοιχτές τις πύλες τους στο κοινό, ενώ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους βραβευμένους οίνους καθώς και τις λοιπές ποικιλίες κρασιών του οινοποιείου.