Με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο και αφουγκρασμένη τα δεδομένα της εποχής, η Coffee Island παίρνει τη μεγάλη απόφαση και αλλάζει. H εταιρεία, ανταποκρινόμενη στις δικές της εσωτερικές ανησυχίες αλλά και στο κάλεσμα των καταναλωτών και των συνεργατών του δικτύου, επαναπροσδιορίζει την εταιρική της ταυτότητα, παραμένοντας πάντα πιστή στη φιλοσοφία και την ιδιαίτερή της κουλτούρα, που τόσο αγαπήθηκε από την τοπική αγορά.

Το νέο λογότυπο, η νέα επικοινωνιακή γλώσσα και το νέο αρχιτεκτονικό ύφος στα καταστήματα και τις συσκευασίες των προϊόντων της Coffee Island παρουσιάστηκαν σε δημοσιογραφική διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 16 Μαΐου, παρουσία του CEO της εταιρείας, Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου, και του αρχιτέκτονα και καθηγητή αρχιτεκτονικής Ανδρέα Κούρκουλα, που ανέλαβε τον επανασχεδιασμό της αρχιτεκτονικής των καταστημάτων.

Το φυτό, ο κόκκος, το ταξίδι, η σταγόνα, η φλόγα, το φλιτζάνι: όλα μαζί συνθέτουν το νέο λογότυπο, που με μοντέρνο σχεδιασμό και σημειολογική προσέγγιση μάς ταξιδεύει στα διάφορα στάδια δημιουργίας του καφέ και τελικά της Coffee Island. Ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία, το νέο αρχιτεκτονικό ύφος των καταστημάτων της Coffee island, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το παγκοσμίως γνωστό και καταξιωμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Κούρκουλα-Κοκκίνου, μετατρέπει τα καταστήματά της γνωστής αλυσίδας σε μία ελκυστική συσκευασία του τελικού προϊόντος, του καφεκοπτείου Coffee Island. Στην Κύπρο το πρώτο κατάστημα με τη νέα εταιρική ταυτότητα και το αρχιτεκτονικό σχέδιο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Φεβρουάριο του 2014.

Η επιτυχημένη ανανέωση των σύγχρονων καφεκοπτείων της, έρχεται σε μια σημαντική στιγμή για την Coffee Island, που έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα δυνατό δίκτυο 183 καταστημάτων σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Ρουμανία, το οποίο διαμορφώνει κουλτούρα γύρω από τον καφέ, μετατρέποντας την κατανάλωσή του σε απολαυστική συνήθεια και καθημερινό statement.

Στην Κύπρο η Coffee Island, που κέρδισε από την πρώτη στιγμή τους λάτρεις του καφέ, έχει καταφέρει να εξελιχτεί, από το 2009 που βρίσκεται στο νησί, σε ένα δυνατό δίκτυο franchise που αποτελείται από 27 καταστήματα σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο, ενώ βρίσκονται υπό κατασκευή άλλα τρία καταστήματα.

Αναφερόμενος στα πλάνα επέκτασης της αλυσίδας στην Κύπρο, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, CEO της Coffee Island, δήλωσε: «Στόχος μας δεν είναι η κατάκτηση ενός αριθμητικού στόχου, αλλά μια επιτυχημένη πορεία με κερδοφόρους και ικανοποιημένους συνεργάτες και με παρουσία σε σημεία που καλύπτει όλη την επικράτεια της ελεύθερης Κύπρου, βάσει στοχευόμενου στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης του δικτύου που έχουμε σχεδιάσει για το νησί».

Εξάλλου, η υπεύθυνη Επικοινωνίας Δικτύου Coffee Island Κύπρου, Έλενα Χαραλάμπους, ανέφερε: «Με σεβασμό στους φίλους του καφέ που μας εμπιστεύονται, στόχος μας είναι η επέκταση του δικτύου μας παραμένοντας πάντα προσηλωμένοι στην ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών μας. Κρατώντας αναλλοίωτες αυτές τις αρχές, θέλουμε να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας και να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον».

Η νέα της εταιρική ταυτότητα σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου, δυναμικού κύκλου στην πορεία της Coffee Island στην επόμενη δεκαετία, κατά την οποία θα συνεχίσει να παρέχει αυτό που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον: να δημιουργεί κουλτούρα γύρω από την τέχνη του καφέ. Παράλληλα, παραμένει πάντα στο επίκεντρο των εξελίξεων σχετικά με τον καφέ, ερευνώντας και επενδύοντας στη γνώση και στην εξειδίκευση και προσδίδοντας τη θέση που το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να κατέχει σε μία συνεχώς μεταλλασσόμενη αγορά.