Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε ότι πρόκειται ναι εντάξει έξι νέα δρομολόγια στο πτητικό της πρόγραμμα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Συγκεκριμένα, θα αρχίσει καθημερινές πτήσεις προς Μαδρίτη, Εδιμβούργο, Καλκούτα και Εντέμπε (Ουγκάντα). Κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2015 η Etihad Airways προγραμματίζει επίσης τη λειτουργία τεσσάρων πτήσεων την εβδομάδα προς Χονγκ Κονγκ και τριών πτήσεων την εβδομάδα προς Αλγέρι.

Επιπλέον, στις καθημερινές πτήσεις της Etihad Airways προς Μπρίσμπεϊν (Αυστραλία), που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα μέσω Σιγκαπούρης, θα υπάρχει άμεση σύνδεση από τον Ιούνιο του 2015 προσφέροντας την πρώτη πτήση χωρίς στάση μεταξύ της πόλης και του Αμπού Ντάμπι. Το δρομολόγιο θα εκτελείται με τη χρήση Boeing 787-9 Dreamliner 3 τύπων θέσεων παρέχοντας την ολοκαίνουργη Σουίτα πρώτης θέσης, Business Studio και σύγχρονα καθίσματα Smart Seat στην οικονομική θέση. Οι επιπλέον αναβαθμίσεις υπηρεσιών που θα ισχύσουν από τον Ιούνιο του 2015, περιλαμβάνουν την παρουσία αεροσκαφών κατηγορίας Airbus A330-300 τριών τύπων θέσεων σε καθημερινές πτήσεις προς Σιγκαπούρη, και Boeing 787-9 Dreamliner στις νυχτερινές πτήσεις προς Μόσχα, σηματοδοτώντας την έναρξη της λειτουργίας των καμπινών πρώτης θέσης και στα δύο δρομολόγια.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: «Η παγκόσμια ανάπτυξη του δικτύου μας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 αποτελεί ένα μακροπρόθεσμο όραμα που προσφέρει στους επιβάτες ένα ευρύ φάσμα προορισμών και συνδέσεων μέσω Άμπου Ντάμπι, ως κόμβο της Εtihad Airways. Αυτοί οι νέοι προορισμοί έχουν επιλεχθεί για να επεκτείνουν το δίκτυό μας και να δώσουν περισσότερες επιλογές στους πελάτες μας στις αγορές με στρατηγική σημασία όπως η Ευρώπη, η Ασία και η Αφρική. Η επέκταση θα δημιουργήσει επίσης νέες ευκαιρίες για την ενίσχυση των συμφωνιών κοινού κωδικού και θα ενδυναμώσει συμφωνίες με βασικούς εταίρους άλλων αεροπορικών εταιρειών, όπως η Virgin Australia, Jet Airways, Air Seychelles, Air Europa και την Kenya Airways. Για παράδειγμα, οι τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις μας μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Χονγκ Κονγκ, θα συνδυαστούν με τις τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις της Air Seychelles ώστε να παρέχεται στους επιβάτες καθημερινή σύνδεση».

Με την προσθήκη των έξι νέων δρομολογίων, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, το παγκόσμιο δίκτυο της Etihad Airways θα αυξηθεί στους 107 προορισμούς. Το πτητικό πρόγραμμα της Etihad Airways περιλαμβάνει πέντε νέα δρομολόγια που έχουν ήδη ξεκινήσει φέτος στη Μεδίνα, το Τζαϊπούρ, τη Ζυρίχη, το Λος Άντζελες και το Ερεβάν, μαζί με τέσσερις υπηρεσίες προς Περθ, Ρώμη, Πουκέτ και Ντάλας, που θα αρχίσουν κατά το υπόλοιπο του 2014. Η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει επίσης να ενισχύει τη συχνότητα των υφιστάμενων υπηρεσιών της το πρώτο εξάμηνο του 2015, προσφέροντας στους ταξιδιώτες περισσότερες επιλογές.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του στόλου της Etihad Airways, εννέα αεροσκάφη έχουν προγραμματιστεί για παράδοση το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, μεταξύ των οποίων τρία Airbus Α380, τρία Boeing 787-9 Dreamliners και τρία Airbus A320. Ο στόλος της Etihad αποτελείτε από 102 αεροσκάφη τύπου Airbus και Boeing, ενώ ακόμη 210 αεροσκάφη έχουν παραγγελθεί.