Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων Kia στην Ευρώπη το περασμένο έτος ξεπέρασε το σύνολο της αγοράς κατά περίπου 2%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για τις πωλήσεις των οχημάτων από την ACEA (Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων).

Η Kia κατέγραψε πωλήσεις 337.972 μονάδων το 2013, που αντιπροσωπεύει ετήσια αύξηση 0,1% σε σύγκριση με το 2012. Αυτός ο μικρός ρυθμός αύξησης συνεχίζει να αψηφά τη συνολική αγορά καινούργιων αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη, η οποία σημείωσε μείωση 1,8%, σε 12,3 εκατομμύρια μονάδες. Το Ευρωπαϊκό μερίδιο αγοράς της Kia στο τέλος του έτους παρέμεινε στο 2,7%. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το 60% των αυτοκινήτων που παραδόθηκαν σε πελάτες στην Ευρώπη το 2013 κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη ( 204.197 μονάδες ).

Μεγαλύτερη αγορά της Kia στην Ευρώπη το 2013 ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, με πάνω από 72.000 πωλήσεις .

“Αυτά τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η Kia εξακολουθεί να διατηρεί τη μακροπρόθεσμη τάση της ανάπτυξης στην Ευρώπη, η οποία έχει δει τον όγκο των πωλήσεων της μάρκας να αυξάνεται κάθε χρόνο από το 2008”, σχολιάζει ο Michael Cole, COO, Kia Motors Europe. “Σε μόλις πέντε χρόνια έχουμε μεγαλώσει το μερίδιο αγοράς μας από 1,7% σε 2,7%, το οποίο οφείλεται στη συναρπαστική design-led γκάμα των μοντέλων της Kia και τα υψηλά επίπεδα εξυπηρέτησης πελατών που παραδίδονται από τους αντιπροσώπους μας σε όλη την περιοχή.”

Τα κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα της Kia στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του 2013 ήταν το Sportage (88.147 μονάδες) και το πρότυπο της οικογένειας cee’d – ενσωμάτωση hatchback, wagon και pro_cee’d (86.432). Το Kia Rio (56.821) και Picanto (51358) έχουν επίσης αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλή με τους Ευρωπαίους αγοραστές.

“Το 2013, η αύξηση της Kia στις ευρωπαϊκές πωλήσεις και το μερίδιο αγοράς έχει βοηθηθεί από τις ισχυρές πωλήσεις της καθιερωμένης γκάμας μοντέλων, καθώς και από την άφιξη των νέων οχημάτων – όπως το φιλικό προς την οικογένεια Carens – σε κατηγορίες που θα μας παρουσιάσουν περαιτέρω ευκαιρίες ανάπτυξης”, προσθέτει ο Cole.

Κάθε μοντέλο της Kia που πωλείται στην Ευρώπη επωφελείται από τη μοναδική εργοστασιακή εγγύηση 7 χρόνων που μόνο η Kia προσφέρει.

Τη Kia Motors εκπροσωπεί στην Κύπρο η εταιρεία Loutsios Group.