Όλο και περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες στην Κύπρο προχωρούν στην εγκατάσταση του καινοτόμου συστήματος εξοικονόμησης ενέργειας Powerstar®, δίνοντας λύση στο καίριο ζήτημα της εξοικονόμησης ενέργειας και λειτουργικών εξόδων. Το σύστημα βελτιστοποίησης τάσης Powerstar® έχει εγκατασταθεί ήδη σε ξενοδοχεία του Ομίλου Λεπτός, του Ομίλου Thanos Hotels, του ομίλου KANIKA, αλλά και στο Capo Bay, στο Sunwing Resort & Spa, στο  Grecian Bay, στο Napa Plaza, στο Capital Coast Resort & Spa,  στο ‎Sunrise Beach Hotel, στο Aliathon Holiday Village, στο Kermia Beach hotel και στο Estella Hotel & Apts. Οι εν λόγω ξενοδοχειακές μονάδες απολαμβάνουν πλέον δραστικές μειώσεις στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που φτάνουν μέχρι και το 15%  εξοικονόμησης σε kWh και μέχρι 20% μείωση στη μέγιστη ζήτηση.

Πιο συγκεκριμένα τα πρώτα αποτελέσματα από την εγκατάσταση του συστήματος Powerstar® στο ξενοδοχείο Elias Beach του ομίλου ΚΑΝΙΚΑ ξεπέρασαν το εγγυημένο ποσοστό εξοικονόμησης. Με σημαντική μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh που ξεπερνά το 7% και μείωση στη μεγίστη ζήτηση σε kVa που ξεπέρασε το 11% το ξενοδοχείο Elias Beach αναμένεται να φτάσει στους 143 τόνους ετήσιας μείωσης εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Το Powerstar® είναι ένα μοναδικό σύστημα που ρυθμίζει με ακρίβεια την τάση του ρεύματος, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της κατανάλωσης. Η μεγάλη μείωση στην κατανάλωση που έρχεται με την εγκατάσταση του Powerstar® βασίζεται στο ότι οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί προσφέρουν ηλεκτρική ενέργεια σε ψηλότερη τάση για κατανάλωση στις παροχές μας από ότι συνιστάται από τις κατασκευάστριες εταιρείες ή και γενικά από ότι χρειαζόμαστε. Κατά συνέπεια η υπερβολική τάση που διατίθεται προκαλεί και αύξηση στην κατανάλωση, με αποτέλεσμα ψηλότερους λογαριασμούς ρεύματος και αύξηση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ρυθμίζοντας την τάση που παρέχεται εξαλείφονται οι αρμονικές διαταραχές αυξάνοντας έτσι το χρόνο ζωής του ηλεκτρικού / ηλεκτρονικού εξοπλισμού και μειώνοντας το κόστος συντήρησής του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Powerstar® και τις λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας Star που προσφέρει η ΕΜSc, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 22423142, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο infocyprus@ems-uk.org  ή μέσω της ιστοσελίδας www.powerstar.com.cy.

Η εταιρεία EMSc ιδρύθηκε στο Rotherham της Αγγλίας το 1998 από τον Δρα Αλέκο Μαρδαπήττα, ο οποίος κατάγεται από τη Λάρνακα. Η EMSc δραστηριοποιείται στον χώρο της εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας και στα 14 χρόνια λειτουργίας της, έχει σχεδιάσει και εγκαταστήσει επιτυχώς περισσότερα από 4,500 συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας τύπου Powerstar® στον ευρωπαϊκό χώρο. Τα στελέχη της διαθέτουν μακροχρόνια εμπειρία στο σχεδιασμό και κατασκευή τέτοιων συστημάτων. Έχει βραβευτεί με το “DTI SMART AWARD for Innovation” το 1999 και 2001, με το “CARE4AIR AWARD” το 2006, με το “Innovation in Action Award” το 2010 και με το “Innovation of the Year award” στα Yorkshire Post Excellence in Business Awards το 2011. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία διαθέτει γραφεία στην Αγγλία (Ρότερνταμ, Μπέρμιγχαμ, Λονδίνο και Εδιμβούργο), στην Αυστραλία και στην Κύπρο (Λευκωσία). Επιπρόσθετα διαθέτει εταιρείες διανομείς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην Ισπανία, στο Μπαχρέιν και στη Νότια Αφρική.

 • Το Powerstar® μπορεί να εξοικονομήσει έως και 26.1% της ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Το Powerstar® προσφέρει βελτίωση του συντελεστή ισχύος μέχρι 20%
 • Το Powerstar® δε χρειάζεται συντήρηση και έχει 15 χρόνια εγγύηση.
 • Το Powerstar® είναι ένα εγκεκριμένο σύστημα ενεργής εξοικονόμησης ενέργειας.
 • Το Powerstar® εξαλείφει τις αρμονικές διαταραχές (90%) αυξάνοντας έτσι το χρόνο ζωής του ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού σας και μειώνοντας το κόστος συντήρησης του εξοπλισμού.
 • Το Powerstar® έχει την υψηλότερη αποδοτικότητα και επιτυγχάνει αποτελέσματα πολύ καλύτερα από κάθε άλλο σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας.
 • To Powerstar® προσφέρει εξισορρόπηση της τάσης των τριών φάσεων.
 • To Powerstar® μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 20%.
 • Η ανωτερότητα του συστήματος έχει επικυρωθεί από ανεξάρτητες δοκιμές όπου το Powerstar®:
 • Πέτυχε εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας έως και 13% υψηλότερη από αυτή των ανταγωνιστών.
 • Εξάλειψε τις αρμονικές διαταραχές σε ποσοστό 88% περισσότερο από τα συστήματα των ανταγωνιστών.  
 • Έχει τη χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας. Το Powerstar® δεν αναπτύσσει θερμοκρασία υψηλότερη από αυτή του περιβάλλοντος, ενώ τα άλλα συστήματα που μελετήθηκαν ανέπτυξαν θερμοκρασία έως και 70°C.   
 • Το Powerstar® είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξολοκλήρου στο Ηνωμένο Βασίλειο.