Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός REACTION Youth for the Prevention βράβευσε την DHL Cyprus στα Social Responsibility REACTION Excellence Awards 2014, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την κοινωνική της προσφορά και την στήριξη της προς το οργανισμό τον χρόνο που πέρασε.

Στα Social Responsibility REACTION Excellence Awards 2014, που πραγματοποιήθηκαν στις 11 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία, τιμήθηκαν ιδιωτικοί, ημικρατικοί και κρατικοί οργανισμοί που έχουν προσφέρει στην κυπριακή κοινωνία μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Στη διαδικασία της ανάδειξης των εταιριών, λόγο έχει και ο κόσμος, αφού σε πρώτο στάδιο ο οργανισμός καλεί το κοινό να προτείνει άτομα ή και οργανισμούς που στηρίζουν τους συνανθρώπους μας και την κοινωνία γενικότερα και σε δεύτερο στάδιο, αφού ληφθούν οι εισηγήσεις, αξιολογούνται οι προτεινόμενοι οργανισμοί και η διαδικασία ολοκληρώνεται με την απονομή των βραβείων.

Μέσω των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η DHL έχει συμβάλει έμπρακτα στο έργο του οργανισμού REACTION, που δραστηριοποιείται με στόχο την ανάπτυξη και ευημερία της νεολαίας στους τομείς της Οδικής Ασφάλειας, Νεανικής Παραβατικότητας, Δημόσιας & Ατομικής Υγείας, Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εκπαίδευσης. Η συνεργασία με το REACTION ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013, όταν η DHL ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του οργανισμού να στηρίξει το Καραβάνι της Αγάπης και να επισκεφτεί χωριά και πόλεις σε όλη την Κύπρο σε μια εκστρατεία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους συμπατριώτες μας που βιώνουν άσχημες συνθήκες λόγω της οικονομικής κρίσης. Στη συνέχεια, η συνεργασία της DHL με τον οργανισμό ενισχύθηκε με την στήριξη άλλων δράσεων του οργανισμού που αφορούσαν την ενημέρωση των νέων για την οδική ασφάλεια καθώς και άλλα θέματα κοινωνικής παρέμβασης.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της DHL Express Cyprus, Ντίνος Ιωαννίδης: «Ως DHL δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κοινωνία μας, ιδιαίτερα στις μέρες μας, που η ανάγκη για προσφορά είναι επιτακτική. Η αναγνώριση της συνεισφοράς της DHL στις προσπάθειες του οργανισμού REACTION, αποτελεί μια έμπρακτη ενθάρρυνση των ανθρώπων της εταιρείας που σε εθελοντική βάση ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις για στήριξη. Ευχαριστούμε το Reaction και τους εθελοντές μας για την πολύτιμη συνεργασία και συνεισφορά τους».

Οι τρεις πυλώνες της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που έχουν ενσωματωθεί πια στον στρατηγικό προγραμματισμό της DHL, σε παγκόσμιο επίπεδο, αφορούν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας (GoHelp), την στήριξη του δικαιώματος της μάθησης (GoTeach) και την προστασία του περιβάλλοντος (GoGreen). Η DHL Κύπρου στηρίζει την κυπριακή κοινωνία προσαρμόζοντας την κοινωνική της προσφορά στις εκάστοτε ανάγκες του τόπου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της DHL, επισκεφθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dpdhl.com/en/responsibility.html