Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways κ. James Hogan, αναγνωρίστηκε πρόσφατα στα καθιερωμένα βραβεία του κορυφαίου μηνιαίου περιοδικού Air Transport World, με το βραβείο «Airline Market Leadership Award». Ο θεσμός των βραβεύσεων του περιοδικού Air Transport World, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια, και το γεγονός αυτό γιορτάστηκε σε μια εντυπωσιακή τελετή που διοργανώθηκε στο Pan Pacific Singapore Hotel, στη Σιγκαπούρη.

Το βραβείο παρέδωσε στον κ. Hogan, η Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Karen Walker. Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways είπε: «Τα βραβεία Air Transport World Awards αποτελούν από μόνα τους ένα πραγματικό έμβλημα αριστείας. Σε κάθε κατηγορία, ξέρεις ότι είσαι αντιμέτωπος με τους καλύτερους και ότι κρίνεσαι από μια ομάδα ανθρώπων που έχουν τεράστια εμπειρία, ο καθένας στον τομέα του. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο είμαστε τόσο υπερήφανοι που λαμβάνουμε αυτή την αναγνώριση ως Airline Market Leader σε αυτή την 40η έκδοση των βραβείων και γιατί είμαι στην ευχάριστη θέση να αποδέχομαι αυτό το βραβείο εκ μέρους των 17.600 υπαλλήλων της εταιρείας, σε όλο τον κόσμο».

Το βραβείο Airline Market Leadership αναγνωρίζει την επιτυχία της Etihad Airways για τη λειτουργία μιας εμπορικής και κερδοφόρας επιχείρησης, κατά το 2013, καθώς επίσης και για την καινοτόμα στρατηγική που ακολουθεί και που έχει διαμορφώσει το παραδοσιακό μοντέλο που εφαρμόζουν οι εταιρείες του κλάδου των αερομεταφορών.

Το Πρόγραμμα Επιβραβεύσεων των Εταιρειών του Κλάδου των Αερομεταφορών, έχει έδρα τις ΗΠΑ και συστάθηκε το 1974 για να αναγνωρίσει την αριστεία σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων των αεροπορικών εταιρειών και θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πιο διακεκριμένους θεσμούς στον τομέα.

________________________________________________________________________

Η Etihad Airways είναι ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με βάση την πρωτεύουσα Άμπου Ντάμπι και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003. Η Etihad Airways πραγματοποιεί πτήσεις σε περισσότερους από 100 προορισμούς στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη, στη Νότιο Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία και στη Αυστραλασία. Ο στόλος της Etihad αποτελείτε από 91 αεροσκάφη τύπου Airbus και Boeing, ενώ ακόμη 220 αεροσκάφη έχουν παραγγελθεί μεταξύ των οποίων 71 Boeing 787 Dreamliners, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350 και 10 Airbus A380. Η Etihad Airways κατέχει ποσοστό στις αεροπορικές εταιρείες airberlin, Air Seychelles, Virgin Australia, Aer Lingus, Jet Airways και Air Serbia. Επίσης η Etihad Airways, θα λανσάρει μια νέα αερογραμμή το πρώτο τρίμηνο του 2014, την Etihad Regional, μετά την εξαγορά ποσοστού 33,3% στον ελβετικό αερομεταφορέα Darwin Airline.

Για τις πτήσεις από και προς Κύπρο, η Etihad Airways χρησιμοποιεί αεροσκάφη τύπου Airbus A320, χωρητικότητας 140 επιβατών, με 20 διακεκριμένες (business class) και 120 οικονομικές θέσεις. Η πτήση EY093 πραγματοποιείται πλέον κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή με αναχώρηση από Άμπου Ντάμπι στις 09:15 και άφιξη στην Κύπρο στις 11:35 τοπική ώρα. Η πτήση EY094 αναχωρεί από Λάρνακα στις 13:50 με άφιξη στο Άμπου Ντάμπι στις 19:15 τοπική ώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.etihad.com