Στις 6 Ιουνίου, κατά  τη διάρκεια της λαμπρής τελετής των European Business Awards 2012–13 στην Κωνσταντινούπολη, τα Παγωτά Παπαφιλίππου βραβεύθηκαν με το ιδιαίτερο τιμητικό βραβείο Ruban d’ Honneur ως μία από τις δέκα καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης στην κατηγορία της Καινοτομίας για τη δημιουργία παγωτού χωρίς λακτόζη.

Για  πρώτη φορά Κυπριακή εταιρεία κατάφερε να φθάσει στον τελικό του διαγωνισμού και να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας κατακτώντας τον τίτλο του Ruban d’Honneur.

Τα European Business Awards αναγνωρίζονται ως τα πιο σημαντικά επιχειρηματικά βραβεία στην Ευρώπη. Το 2012 συμμετείχαν περισσότερες από 15000 εταιρείες από 27 ευρωπαϊκές χώρες. Οι 10 εταιρείες αναδείχτηκαν μέσα από μία δύσκολη διαδικασία, αποτελούμενη από πολλά στάδια αξιολόγησης, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 150 κριτές διεθνούς κύρους προερχόμενοι από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο. Οι υποψήφιες εταιρείες αξιολογήθηκαν μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δεικτών, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία διαγωνίζονταν, συμπεριλαμβανομένων της καινοτομίας , της ηθικής και του διεθνούς προσανατολισμού.   

Σημειώνεται πως η βιομηχανία Παγωτών Παπαφιλίππου& Πατισερί Παναγιώτης βραβεύτηκε με το «Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας 2012» στο μεταποιητικό τομέα που καθιέρωσε η ΟΕΒ για το ίδιο προιόν.

Η ΟΕΒ  συγχαίρει τη βιομηχανία Παπαφιλίππου για την επιτυχία της και το καινοτόμο προιόν που προσφέρει στους κύπριους και ξένους καταναλωτές.