Δυο άκρως εορταστικά επεισόδια, με γεύσεις και αρώματα Χριστουγέννων έχει ετοιμάσει το τηλεπαιχνίδι μαγειρικής ΑΛΦΑCHEF που παρουσιάζει ο ΑΝΤ1 σε συνεργασία με τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, με παρουσιάστρια την εντυπωσιακή Ευαγγελία Αραβανή.

Η απογευματινή συνήθεια των τηλεθεατών μπαίνει για τα καλά στο κλίμα των ημερών και εμπλουτίζει τις γαστρονομικές προτάσεις με πιάτα που θα δώσουν μια εορταστική νότα, ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς! Συγκεκριμένα, οι τέσσερις σεφ της 7ης ομάδας, στο επεισόδιο που θα προβληθεί ανήμερα των Χριστουγέννων, θα λάβουν μέρος σε μια χριστουγεννιάτικη δοκιμασία και θα πρέπει να παρασκευάσουν ένα εορταστικό μενού αποτελούμενο από 3 πιάτα. Την ημέρα της Πρωτοχρονιά οι παίκτες της 8ης και τελευταίας για την πρώτη φάση ομάδας, θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα λαχταριστό εορταστικό γλυκό. Με το ταλέντο και τις δεξιότητές τους θα επιδιώξουν να αποσπάσουν τα θετικά σχόλια και την υψηλή βαθμολογία της κριτικής επιτροπής που αποτελείται από τους βραβευμένους και καταξιωμένους σεφ Γιώργο Δαμιανού, Μάριο Χατζηϊωσήφ, και Γιαννάκη Αγαπίου.

Η πρώτη φάση του παιχνιδιού αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 2 Ιανουαρίου 2015 και στη συνέχεια οι ομάδες θα χωριστούν ξανά, για να ξεκινήσει η δεύτερη φάση. Στο σύνολο, το τηλεπαιχνίδι χωρίζεται σε 5 κύκλους δοκιμασιών και όσο περνά ο καιρός αυτές θα γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικές.