Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), ολοκλήρωσε 12 καταπληκτικούς μήνες, αποκαλύπτοντας στο Άμπου Ντάμπι, τα πρώτα της αεροσκάφη τύπου Airbus A380 και Boeing 787 σε περισσότερα από 1.500 άτομα από παγκόσμια Μέσα Ενημέρωσης και εταίρους της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Οι πόρτες, για τις δύο νέες ναυαρχίδες-αεροσκάφη της αεροπορικής εταιρείας – με τα νέα χαρακτηριστικά «Όψεις του Αμπού Ντάμπι» – άνοιξαν για πρώτη φορά για να αποκαλύψουν τα νέα εσωτερικά καμπίνας, που περιλαμβάνουν την υπερ-πολυτελή «Residence» από την Etihad, τη μόνη σουίτα με τρία δωμάτια στον ουρανό.

Η Etihad Airways παρουσίασε επίσης τη νέα στολή του πληρώματος καμπίνας επιβατών σε ένα φαντασμαγορικό σόου που περιλάμβανε και πασαρέλα μόδας. Είναι η πρώτη μεγάλη ριζική επανασχεδίαση των στολών από την ίδρυση της εταιρείας το 2003 και ενσωματώνει τα ίδια χρώματα που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό της καμπίνας και στα νέα χρώματα των αεροσκαφών.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: «Όπως έχουμε κάνει τόσες πολλές φορές στη σύντομη ιστορία μας, αναδιαμορφώνουμε το τοπίο των σύγχρονων αεροπορικών ταξιδιών με το δικό μας τρόπο. Σήμερα είναι το αποκορύφωμα πολλών ετών σκληρής δουλειάς και τεράστιας προσπάθειας από εκατοντάδες ανθρώπους τόσο στην αεροπορική μας εταιρεία, όσο και εκτός αυτής. Με το λανσάρισμα των αεροσκαφών αυτών, θα εγκαινιάσουμε μια νέα εποχή ασύγκριτης πολυτέλειας, άνεσης και εξυπηρέτησης. Οι καινοτομίες αυτές αντιπροσωπεύουν το όραμά μας για το μέλλον».

Η επίδειξη μόδας περιλάμβανε 22 μέλη του πληρώματος θαλάμου επιβατών της Etihad Airways να προβάλλουν τη νέα στολή, σχεδιασμένη από τον Ιταλό Ettore Bilotta.

Το σχέδιο της στολής πηγάζει από τη νέα ταυτότητα της εταιρείας, συνδυάζοντας την κομψότητα, την άνεση και την πρακτικότητα. O Bilotta, σε συνεργασία με τμήματα της εταιρείας από τις υπηρεσίες φιλοξενίας και εμπειρίας επισκεπτών, επέλεξε ένα ζεστό σοκολατί ως το βασικό χρώμα για τις διάφορες παραλλαγές των στολών. Ένα βαθύ μοβ χρώμα προστίθεται για το πλήρωμα θαλάμου επιβατών και του προσωπικού σαλονιού, και ένα σκούρο πορτοκαλί χρώμα για τις λεπτομέρειες για τα πληρώματα εδάφους και το προσωπικό στις Ειδικές Υπηρεσίες.

Μετά τις εκδηλώσεις στο Άμπου Ντάμπι, τα αεροσκάφη Α380 και Boeing 787 θα συνεχίσουν τις δοκιμές πριν από την έναρξη των εμπορικών πτήσεων. Το A380 θα λειτουργεί καθημερινά προς το Heathrow του Λονδίνου από τις 27 Δεκεμβρίου 2014 και το 787 προς το Ντίσελντορφ από την 1η Φεβρουαρίου 2015.

Η Etihad Airways θα παραλάβει τέσσερα αεροσκάφη τύπου Α380 και τρία Boeing 787-9s το 2015.