Η αεροπορική Etihad Regional, με έδρα την Ελβετία, παρουσιάστηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στη Ζυρίχη, προαναγγέλλοντας μία νέα εποχή βελτιωμένων τοπικών και διεθνών συνδέσεων για ταξιδιώτες στην Ευρώπη.

Σε συνεργασία με τον εθνικό αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Etihad Airways, ο νέος αερομεταφορέας θα λειτουργεί μέσω της ελβετικής Darwin Airline, τα κεντρικά γραφεία θα βρίσκονται στο Λουγκάνο και ένας μεγάλος κόμβος στη Γενεύη.

Το πρώτο αεροσκάφος που φέρει τα διακριτικά της Etihad Regional, είναι ένα Saab 2000, 50 θέσεων. Το νέο εσωτερικό του αεροσκάφους αλλά και οι στολές του πληρώματος παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης μαζί με το A330-300 αεροσκάφος της Etihad Airways. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε δεξίωση που παρατέθηκε στο Dolder Grand Hotel.

Τα νέα διακριτικά θα διακοσμήσουν και τα 10 αεροσκάφη του στόλου μέχρι το τέλος του 2014.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, εξήγησε πως η στρατηγική της Etihad Regional είναι να χτίσει ισχυρές συνεργασίες με τοπικές αεροπορικές σε όλο τον κόσμο. «Η Etihad Airways θα παρέχει μία μοναδική ευκαιρία για ενίσχυση και σύνδεση ζωτικής σημασίας τοπικών δικτύων στο ταχέως αναπτυσσόμενο δίκτυο της Etihad Airways. Θα επιλέξουμε τους συνεργάτες μας, όπως πράξαμε και με την Darwin Airline, που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμάς για μοναδική εξυπηρέτηση, με καλύτερες επιλογές και με περισσότερη άνεση».

Κατόπιν ρυθμιστικών εγκρίσεων, η Etihad Airways θα αποκτήσει μερίδιο 33,3% στη Darwin Airline ως μέρος της στρατηγικής εταιρικών συμμαχιών με αεροπορικές εταιρείες.

Ο Maurizio Merlo, Διευθύνων Σύμβουλος της Darwin Airline, δήλωσε σχετικά: «Η Etihad Regional αποτελεί μία καλή είδηση για τους ταξιδιώτες και για τις τοπικές οικονομίες της Ευρώπης. Έχουμε ξεκάθαρη στρατηγική και σταθερή δέσμευση για να χτίσουμε μία ισχυρή τοπική αεροπορική που θα συνδέει τις ευρωπαϊκές πόλεις, μεγάλες αλλά και μικρότερες, και την επαρχία με το ευρύτερο παγκόσμιο δίκτυο της Etihad Airways. Αυτό που καθιστά την Etihad Regional μοναδική είναι ο τρόπος με τον οποίο η Etihad Airways και οι συνεργάτες μετοχικού της κεφαλαίου και συγκεκριμένα η airberlin και η Air Serbia, μπορούν να ‘κατευθύνουν’ τους επιβάτες στο τοπικό δίκτυο. Αναμένουμε πως καθώς η Etihad Regional εξαπλώνεται, θα είναι σε θέση να παρέχει ακόμα περισσότερες και άμεσες θέσεις εργασίας καθώς και περαιτέρω έμμεσες ευκαιρίες απασχόλησης στη σύνδεση τοπικών αγορών».

Η Etihad Regional, που επί του παρόντος λειτουργεί από την Darwin Airline, προσφέρει ετησίως πτήσεις μετ‘επιστροφή σε 15 προορισμούς με τη χρήση στόλου που αποτελείται από 10 Saab 2000 turboprop αεροσκάφη. Μέχρι τα μέσα του 2014 θα υπερδιπλασιαστούν φτάνοντας τους 34 προορισμούς.

Δρομολόγια της Etihad Regional, που πραγματοποιούνται από την Darwin Airline:

Φεβρουάριος 2014: Στουτγάρδη

Απρίλιος 2014: Ντίσελντορφ, Λονδίνο, Βερολίνο, Πάζναν, Βρότσλαβ, Ζυρίχη, Τουλούζ, Τίρανα, Ζάγκρεμπ

Μάιος 2014: Βελιγράδι, Τορίνο

Ιούνιος 2014: Μπορντώ, Μασσαλία, Νάντη, Λιντς, Γκρατς, Λυών, Βερόνα

Με αυτές τις προσθήκες το δίκτυο της Etihad Regional θα περιλαμβάνει 7 προορισμούς – εισόδους στην Ευρώπη που εξυπηρετούνται από την Etihad Airways: Γενεύη, Άμστερνταμ, Παρίσι, Ντίσελντορφ, Βελιγράδι και Ζυρίχη (από αρχές Ιουνίου 2014) και Ρώμης (από αρχές Ιουλίου 2014).

Το δίκτυο της Etihad Regional θα συνδέσει την airberlin στο Βερολίνο, στο Ντίσελντορφ και στη Ζυρίχη, παρέχοντας περαιτέρω σύνδεση σε προορισμούς στην Ευρώπη και στη Νότιο Αμερική.

Η συνεργασία προβλέπει επίσης τη σταδιακή προσέγγιση για την εισαγωγή συμφωνιών κοινού κωδικού, που υπόκεινται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις. Σε πρώτη φάση, η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό της ΕΥ σε 16 δρομολόγια της Darwin Airline.

– Από το Άμστερνταμ και το Παρίσι στο Κέιμπριτζ
– Από το Ντίσελντορφ στο Λονδίνο και στο Βερολίνο
– Από τη Γενεύη στο Λουγκάνο, στο Κέμπριτζ, στη Ρώμη, στη Στουτγάρδη, στη Βαλένθια, στο Βελιγράδι και στην Ιμπίζα
– Από τη Ρώμη στα Τίρανα και στη Γενεύη
– Από το Βερολίνο στο Πόζναν και στο Βρότσλαβ

Επιπροσθέτως των οφελών από το δίκτυο και την αποτελεσματικότητα, η Darwin Airline θα ενστερνιστεί το πρόγραμμα προνομίων επιβατών, το EtihadGuest, με πλήρη και άμεση χρήση δικαιωμάτων.

Οι μετοχές μειοψηφίας της Etihad Airways περιλαμβάνουν το 29% της airberlin, το 40% της Air Seychelles, το 19,9% της Virgin Australia και το 3% της ινδικής Jet Airways. Η αεροπορική θα αποκτήσει το 49% της Air Serbia τον Ιανουάριο του 2014.

Η Etihad Airways μαζί με αυτές τις επτά αεροπορικές εξυπηρετεί σχεδόν 400 μοναδικούς προορισμούς με στόλο περισσοτέρων των 500 αεροσκαφών. Το 2013, μετέφεραν συνολικά 80,5 εκατ. επιβάτες – αριθμό συγκρίσιμο με τις μεγάλες αεροπορικές συνεργασίες στην Ευρώπη.