Οι επιβάτες στα αεροσκάφη της Etihad Airways, του εθνικού αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα μπορούν να απολαμβάνουν ζωντανά όλους τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλου 2014 της FIFA, κατά τη διάρκεια των πτήσεων μακρινών αποστάσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής της διοργάνωσης, της μεγαλύτερης γιορτής του ποδοσφαίρου.

Και τα 64 παιχνίδια θα μεταδοθούν ζωντανά στα 30,000 πόδια, στον σύγχρονο στόλο ευρείας ατράκτου της εταιρείας από την IMG Media, χρησιμοποιώντας το state-of-the-art διαδραστικό σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει της Etihad Airways, E-box, τεχνολογίας Panasonic. Οι οθόνες E-box έχουν εγκατασταθεί στις θέσεις όλων των κατηγοριών καμπίνας – Πρώτη, Διακεκριμένη και Οικονομική – έτσι ώστε κανένας οπαδός του ποδοσφαίρου να μην χάσει κανένα γκολ της διοργάνωσης.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκίνησε την Πέμπτη, 12 Ιουνίου, και ο τελικός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Ιουλίου, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, με την παγκόσμια τηλεθέαση για αυτό τον πολυαναμενόμενο αγώνα να εκτιμάται ότι θα φθάσει σε περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Ο Peter Baumgartner, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: «Το Παγκόσμιο Κύπελο της FIFA είναι το μεγαλύτερο και πιο συναρπαστικό αθλητικό γεγονός στον κόσμο, και είμαι πανευτυχής που οι επισκέπτες μας είναι σε θέση να παρακολουθήσουν κάθε αγώνα, καθώς πετάνε μαζί μας σε μακρινούς προορισμούς, είτε για επαγγελματικούς σκοπούς είτε για ψυχαγωγία. Ελπίζω πως θα απολαύσουν κάθε στιγμή της ποδοσφαιρικής δράσης, βιώνοντας παράλληλα τη φιλοξενία της Etihad Airways».

Οι καθημερινές απευθείας πτήσεις της Etihad Airways από το Άμπου Ντάμπι στο Σάο Πάολο τέθηκαν σε λειτουργία από τον Ιούνιο.