Η οικονομική κατάσταση στην Κύπρο επιδεινώνεται ημέρα με την ημέρα και η κοινωνική αγωνία μεγαλώνει δυστυχώς μέρα με τη μέρα, ενώ δεν φαίνεται κάποιο αισιόδοξο σημάδι γρήγορης ανάκαμψης της. Το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τόπος είναι βέβαια αρκετά δύσκολο και πολύπλοκο, αφού ουσιαστικά συνδέεται με την επαναρρύθμιση της οικονομίας, στόχος ουδόλως εύκολος. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες τόσο των δυσκολιών, όσο και των αδιεξόδων στα οποία βρίσκεται η κυπριακή οικονομία, η οποία σημειώνει σήμερα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας κυρίως μεταξύ των νέων αλλά και αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποφοίτων του Προγράμματος ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου, διοργανώνει Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Β224 (Κτίριο ΟΕΔ 01, της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, στην Πανεπιστημιούπολη) με τίτλο: «Πράσινη Ανάπτυξη, Νέες Θέσεις Εργασίας και Χρηματοδοτήσεις»

Η Ημερίδα, όπως αναφέρει και ο τίτλος της, αποσκοπεί στη διεύρυνση του πεδίου της επιχειρηματικότητας και δημιουργίας θέσεων εργασίας μέσω της πράσινης ανάπτυξης, καθώς και στις προοπτικές χρηματοδότησης. Ομιλητές στην Ημερίδα θα είναι ο Δρ Χαράλαμπος Θεοπέμπτου Λέκτορας στο ΤΕΠΑΚ και η Δρ Άντρη Θεοδώρου της εταιρείας RTD TALOS.

Το ΔΣ του Συνδέσμου Αποφοίτων Προγράμματος ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου καλεί τους απόφοιτους του προγράμματος, αλλά ιδιαιτέρα τους νέους και ανέργους και όσους θα ήθελαν να ακούσουν περισσότερα πάνω στο θέμα, να παρακολουθήσουν την Ημερίδα, να καταθέσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους και να λάβουν μέρος στην συζήτηση που θα ακολουθήσει μετά τις διαλέξεις, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το όφελος τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνδέσμου Αποφοίτων Προγράμματος ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου στη διεύθυνση www.mba.ucy.ac.cy/ ή να αποστείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση ταχυδρομείου mba.alumni.info@ucy.ac.cy.