Η Αμερικάνικη Ακαδημία Λευκωσίας διοργανώνει για το ‘International Day’, μια γιορτή της διαπολιτισμικότητας, ανοικτή για μικρούς και μεγάλους, σε ένα χώρο πλημμυρισμένο με χρώματα, μουσικές, χορούς, καθώς και γεύσεις από περισσότερες από 10 χώρες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο της Ακαδημίας το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015, στις 4:15 μμ. Πρόκειται για μια ετήσια εκδήλωση που διοργανώνεται από τους μαθητές και καθηγητές του σχολείου και κύριος στόχος της είναι να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναδείξουν τα ήθη και έθιμα διαφορετικών πολιτισμών, μέσα από το χορό, το τραγούδι και το θέατρο υπενθυμίζοντας σε όλους με τον δικό τους τρόπο την αξία του λαϊκού πολιτισμού και την ανάγκη διατήρησής του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μαθητές από διάφορες χώρες ηλικίας 3 έως 18 ετών, θα παρουσιάσουν ένα θεατρικό δρώμενο με τίτλο ‘The World Is Yours’, το οποίο υπόσχεται να αναδείξει τα πολιτισμικά στοιχεία της χώρας προέλευσης τους και εν τέλει την αξία του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με κοκτέιλ εδεσμάτων των χωρών που παρουσιάστηκαν από το Σύνδεσμο Δασκάλων και Γονέων, δημιουργώντας ατμόσφαιρα μεγάλης γαστρονομικής γιορτής, καθώς και με πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες για τα παιδιά.

Το ‘International Day’ της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λευκωσίας αντικατοπτρίζει την ίδια τη φιλοσοφία του σχολείου που βασίζεται στη μάθηση που προάγει την εξάλειψη των διακρίσεων και του αποκλεισμού καθώς και την ένταξη των αλλοδαπών μαθητών στο σχολικό σύστημα ώστε να έχουν τις ίδιες δυνατότητες με όλους, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες -κοινωνικές και πολιτισμικές – αυτών των παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22664266 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@aan.ac.cy.