Η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας διοργανώνει ανοικτή διάλεξη με θέμα την ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών, από τη γνωστή ψυχολόγο Sarah Piper. Η διάλεξη απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και σε οποιονδήποτε ζει και εργάζεται με παιδιά.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Αμερικανικής Ακαδημίας Λευκωσίας, την Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014, στις 7:30-9:00μμ., και θα είναι ανοικτή προς το κοινό. Η ομιλήτρια, με μεγάλη εμπειρία στο θέμα της ψυχικής υγείας των παιδιών, θα μοιραστεί γνώσεις και στρατηγικές που προάγουν την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών.

Συγκεκριμένα, η διάλεξη:

– Θα αναλύσει με ποιους τρόπους τα παιδιά μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και στις προκλήσεις.

– Θα παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία ώστε οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τις δυνατότητες των παιδιών και να τα βοηθούν να τις αξιοποιήσουν.

– Θα προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις και τις βέλτιστες πρακτικές προς γονείς και εκπαιδευτικούς που καλούνται να στηρίξουν τα παιδιά σε δύσκολες στιγμές ή σε περιόδους μετάβασης.

Σε μια εποχή που η υπερπροστασία των παιδιών αποτελεί πολύ συχνό φαινόμενο, η διάλεξη της Pipers προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για να μάθουν γονείς και εκπαιδευτικοί πώς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να βελτιώσουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και να αναπτύξουν υγιή αυτοεκτίμηση, ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες, να αποδίδουν καλύτερα στο σχολείο και να κτίσουν υγιείς φιλίες.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της σειράς Ανοικτών Διαλέξεων που προσφέρει προς το κοινό η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας, με στόχο την προώθηση της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών. Επιστήμονες στους τομείς της ψυχολογίας, της εκπαίδευσης, της υγείας και της ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, παρέχουν πολύτιμες οδηγίες προς γονείς και εκπαιδευτικούς για να βοηθηθούν τα παιδιά ώστε αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες και τους φόβους τους καθώς και να επιλύσουν τις προκλήσεις και προβλήματα που προκύπτουν στη ζωή.

Η σειρά Ανοικτών Διαλέξεων της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λευκωσίας αντικατοπτρίζει την ίδια τη φιλοσοφία του σχολείου που βασίζεται στην ολιστική προσέγγιση και στην ενθάρρυνση των παιδιών να αποκτήσουν αυτογνωσία και να αναπτύξουν πλήρως τις δυνατότητες που διαθέτουν καλλιεργώντας τις οικουμενικές αρετές της ειλικρίνειας, της φροντίδας και της κατανόησης, ώστε να γίνουν υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες. Οι υψηλές προσδοκίες τόσο για το προσωπικό όσο και για τους μαθητές παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό το όραμα, στο οποίο η θέληση και η αποφασιστικότητα διασφαλίζουν ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται τις δυνατότητές του και τις αξιοποιεί σε όλες τις πτυχές της σχολικής ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Ανοικτές Διαλέξεις της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λευκωσίας επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22664266 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@aan.ac.cy